Naiset valitsivat kuusi maailman parasta autoa

Naiset valitsivat maailman kuusi parasta autoa 0:47
Tässä ovat naistuomariston valitsemat maailman kuusi parasta autoa.

Naistoimittajat ovat valinneet vuoden kuusi parasta autoa. Katso voittajaehdokkaat artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Kuten autoalalla muutenkin, ovat miehet yliedustettuina myös autojournalismissa. Vaikka kilpailuja maailman parhaimmista autoista järjestetään lukuisia ja joissain tuomaristoissa on mukana myös naisia, ei naisten ääni kuulu valinnoissa yhtä voimakkaasti kuin miesten.

Women's World Car of the Year -organisaatio tuo naisnäkökulmaa varsin miesvaltaisista lähtökohdista tehtyihin autorankingeihin. WWCOTY on ainoa autoalan palkinto, joka valitaan ainoastaan naistuomariston voimin. Se on palkinnut maailman parhaita autoja vuodesta 2009 lähtien.

Kilpailun kriteerit ovat ihan samanlaiset kuin miestenkin tuomaroimissa kilpailuissa, eikä tarkoituksena ole arvioida autoja mistään erityisestä naisnäkökulmasta, vaan WWCOTY:n tuomaristo vain koostuu pelkästään naispuolisista autotoimittajista.

– Autoilla ei ole sukupuolta, eivätkä stereotyypit koske niitä, mistä johtuen voittajat ovat yksinkertaisesti maailman parhaita autoja, organisaation vastaava puheenjohtaja Marta Garcia kertoi viime vuonna.

Tänä vuonna 40 kansallisuutta edustava 56-henkinen tuomaristo valitsi luokkansa parhaan vaihtoehdon kuudessa kategoriassa. Mukana oli aluksi 65 uutuusautoa, mutta nyt jäljellä ovat enää luokkiensa parhaat, joiden joukosta valitaan kokonaiskilpailun voittaja.

WWCOTY:n tuomaristossa on myös suomalaista edustusta, sillä valintaa on tekemässä jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen.

Voittaja julkistetaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Voittajaehdokkaat eli naistoimittajien valitsemat kuusi maailman parasta autoa löydät artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Lähde: WWCOTY

Lue myös:

    Uusimmat