Nainen teki geenitestin – sai shokkiuutisen, joka johti odottamattomaan tapaamiseen: ”Aloin itkeä heti, kun näin hänet”

5:33
Sukututkimus DNA:n avulla yleistyy Suomessa. Videolla keskustellaan testauksesta ja sen helppoudesta!

DNA-testi paljasti yhdysvaltalaisnaiselle odottamattomia seikkoja hänen perheestään, kertoo CBS News.

Kaupalliset geenitestit lisäävät tietoa, mutta myös tuskaa. Tämän sai todeta yhdysvaltalainen Katy Canning.

Katy ei koskaan ollut juurikaan näyttänyt vanhemmiltaan. Katyn äiti oli kertonut tyttärelleen jo aiemmin, että hänen veressään virtaa Yhdysvaltojen alkuperäiskansojen verta.  

Noin viisi vuotta sitten Katy tilasi DNA-testin, joka paljasti hänen suvustaan salaisuuksia, joita Katyn äiti oli pantannut. Katyn isä ei ollutkaan hänet kasvattanut mies vaan jamaikalainen kitaristi, jolla oli vähintään neljä muuta lasta – Katyn puolisisaruksia.

– Se on niin hullua, niin hullua, Katy sanoi CBS Newsin haastattelussa.

Veljen tapaaminen nosti tunteet pintaan 

Kun Katy tapasi veljensä Stephenin ensimmäisen kerran, nainen hämmästyi heidän yhdennäköisyydestään.

– Kun tapasin Stephen-veljeni ensimmäisen kerran, se oli kuin olisin katsonut kaksostani. Aloin kirjaimellisesti itkeä heti, kun näin hänet, Katy muistelee.

Katy tilasi kotona otettavaan sylkinäytteen 23andme-yritykseltä, joka varoittaa DNA-testin tulosten voivan järkyttää. Yritys ei kuitenkaan tarjoa neuvontaa mahdollisesti järkyttyneille ihmisille. 23andme-yrityksen varapääjohtaja vertaa geenitestejä muihin kotona tehtäviin testeihin, kuten raskaustestiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmiset tekevät raskaustestejä kotona, ja jos ne ovat positiivisia, he menevät lääkärille. Ajattelemme, että DNA-testien kanssa tulee toimia samansuuntaisesti, Emily Drabant Conley sanoi.

Halvimmatkin testit voivat paljastaa perhesalaisuuden

DNA-testejä tarjotaan kuluttajille yhä enemmän ja yhä edullisemmin. Halvimmatkin testit paljastavat, kuka perheessä on kenenkin jälkeläinen, kertoi DNA-tutkimusta tekevä professori Jari Louhelainen Huomenta Suomessa viime viikolla.

Tämän ovat saaneet huomata Katyn lisäksi muutkin geenitestin tilanneet. Eräs mies osti perheelleen joululahjaksi DNA-testit, mikä paljasti varjellun perhesalaisuuden. DNA-testit ovat myös paljastaneet kammottavan totuuden hedelmöityslääkärin toiminnasta.

Toisaalta DNA-testit voivat myös yhdistää perheitä. Näin kävi äidille ja tyttärelle, jotka tapasivat toisensa ensi kertaa lähes 70 vuoteen.

Lähde: CBS News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja