DNA-testi paljasti naiselle kammottavan totuuden: Isä olikin vanhempien hedelmöityslääkäri

8:25

Järkyttynyt perhe on haastanut eläkkeellä jo olevan lääkärin oikeuteen.

Noin joka viides suomalainen kohtaa jossain elämänsä vaiheessa lapsettomuutta. Katso yllä olevalta videolta, mistä lapsettomuus voi johtua ja mitä sille voidaan tehdä.

Yhdysvaltalaisen Kelli Rowletten vanhemmat kärsivät aikoinaan lapsettomuudesta. Perheen onneksi hedelmöityshoidoista vastannut lääkäri onnistui saattamaan Kellin äidin raskaaksi. Kirjaimellisesti.

Kellin tilattua DNA-testin kävi nimittäin ilmi, että hänen biologinen isänsä on kyseinen lääkäri. Mies on nyt haastettu oikeuteen ja häntä syytetään esimerkiksi petoksesta sekä hyväksikäytöstä.

Nyt jo eläköitynyt lääkäri oli suositellut Kellin vanhemmille, että vaimon siittämistä yritettäisiin sekä aviomiehen että vieraan spermanluovuttajan siemennesteellä.

Pariskunta suostui – tietyillä ehdoilla. Vaatimuksena oli, että luovuttaja täyttäisi tietyt kriteerit: tämän oli oltava vähintään 180 senttimetriä pitkä, ruskeatukkainen ja sinisilmäinen. Lääkäri kertoi löytäneensä kuvailuun istuvan luovuttajan.

Oikeuskanteen mukaan lääkäri kuitenkin vähät välitti pariskunnan toiveista ja käytti omaa spermaansa, vaikkei itse kriteereitä täyttänytkään.

Lääkäri itki perheen muuttaessa muualle

Lopputuloksena Kellin äiti tuli raskaaksi ja lääkäri kätilöi maailmaan oman tyttärensä. Mies ei koskaan kertonut isyydestään, mutta itki kanteen mukaan kuullessaan Kellin perheineen muuttavan toiselle paikkakunnalle.

Kellin vanhemmat saivat tietää totuuden vasta tyttärensä DNA-testin jälkeen, 36 vuotta myöhemmin.

Nyt järkytyksestä toipuva perhe on siis menossa käräjille saadakseen hyvityksiä vuosikymmeniä kestäneestä valheesta. DNA-testejä myyvä yritys on puolestaan pessyt kätensä tapauksesta tiedottamalla, että ihmiset saattavat testien tuloksena oppia yllättäviä asioita.

***

6:35

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja