Nainen syntyi ilman kohtua, mutta sai kohdun lahjoituksena äidiltään – synnytti pojan

26-vuotias kiinalaisnainen syntyi ilman kohtua, mutta sai kohdun lahjoituksena omalta äidiltään. Nainen synnytti terveen poikavauvan. Pienokainen on 14. lapsi maailmassa, joka on syntynyt siirretyn kohdun avulla.

26-vuotias ilman kohtua syntynyt kiinalaisnainen synnytti lapsen sen jälkeen, kun hän oli saanut omalta äidiltään kohdun lahjoituksena. Poikavauva syntyi sunnuntaina keisarileikkauksella.

China Plus -sivuston mukaan kyseessä on ensimmäinen tämän kaltainen tapaus Kiinassa ja kaiken kaikkiaan 14. lapsi maailmassa, joka on syntynyt siirretystä kohdusta.

Naisella MRKH-oireyhtymä

Vuonna 2015 22-vuotias nuori nainen meni käymään synnytysopin ja gynekologian laitoksella Xijing-sairaalassa Xi’anin kaupungissa Shaanxin provinssissa. Nainen oli huolestunut siitä, etteivät hänen kuukautisensa olleet ikinä alkaneet.

Ultraäänitutkimuksen jälkeen nainen sai kuulla, että hän oli syntynyt ilman kohtua. Daily Mail -sivuston mukaan hän kärsii Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-oireyhtymästä.

Nuoren naisen äiti halusi antaa tyttärelleen mahdollisuuden saada omia lapsia, joten hän päätti lahjoittaa kohtunsa tyttärelleen. Siirtoleikkaus tehtiin marraskuussa 2015.

Nainen synnytti reilu viikko sitten kaksikiloisen poikavauvan 39 viikkoa kestäneen raskausajan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat