Nainen löysi pullopostia vuodelta 1982 – sai selville lähettäjän

Alabamalainen Shea löysi pullopostia vuodelta 1982 joesta kotinsa läheltä. Kirjeen kirjoittanut koulutyttö oli pyytänyt ottamaan yhteyttä, joten nainen päätti tarttua tuumasta toimeen ja löysikin lähettäjän ystäviensä avustuksella.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, millaisia asioita voikaan löytyä viemäreistä.

Luonnosta löytyy valitettavan usein kaikenlaista roinaa, kuten pulloja, mutta joskus seasta voi löytyä jotain yllättävääkin. Näin alabamalaiselle Shea Shaneyfeltille helmikuussa, kertoo muun muassa Al.com -uutissivusto.

Shea oli keräilemässä ajopuita sisustusliikkeensä tuotteiden valmistukseen Coosa-joen suvannolta lähellä kotiaan Glencoessa, kun hänen silmiinsä osui limsapullo, jonka sisälle oli työnnetty rullalle kääritty paperinpalanen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Paperille kirjoitetusta viestistä kävi ilmi, että sen oli kirjoittanut kolmasluokkalainen Julie Watson Gadsdenin Eura Brownin alakoulusta 14. lokakuuta 1982.

Watson kertoi kirjeessään, mikä tunti hänellä oli ollut menossa, ja että koulu sijaitsi lähellä Coosa-jokea. Lähettäjä myös pyysi vastaajaa ottamaan yhteyttä.

Shea otti kehotuksesta vaarin ja alkoi etsiä tyttöä Julieta Facebookista. Jaettuaan tarinansa verkossa etsintään lähti avuksi muutamia hänen ystäviään.

Äiti tunnisti käsialan

Haku tuotti toivotun tuloksen. Julie Watson löytyi nimellä Julie Menk, sillä hän oli mennyt naimisiin.

Julie kertoo, että hänen äitinsä meni hammaslääkäriin, jossa työskenteli eräs Shean ystävistä. Tämä huomasi äidin sukunimen olevan Menk ja kysyi, tunsiko nainen Julien.

Ystävä näytti Julien äidille kuvan kirjeestä ja tämä tunnisti tyttärensä käsialan.

Julie kertoo The Gadsden Times -lehdelle, että äiti soitti hänelle ja kysyi, muistiko hän kirjoittamansa kirjeen.

Naiset saivat toisiinsa yhteyden Facebookin välityksellä, ja päivittelivät yhdessä sitä, miten kiinnostavaa oli, että kirje löytyi niin monen vuoden jälkeen. 

Historian tunti ja Kristoffer Kolumbus

Julie kertoo olleensa todella hämmästynyt kirjeen löytymisestä.

– On ihmeellistä, että kirje oli vielä 35 vuoden jälkeen lukukelpoinen, ja että joku oikeasti ottaisi minuun yhteyttä sen vuoksi näin pitkän ajan jälkeen, hän kertoo The Gadsden Times -lehden mukaan.

Julie kertoo, että heidän luokallaan oli tuolloin ollut menossa historian tunti, jolla käsiteltiin sitä, kuinka Kristoffer Kolumbus löysi Amerikan. Opettajan mukaan Kolumbus oli heittänyt Atlantin valtamereen pullopostia siinä toivossa, että viesti kulkeutuisi takaisin Eurooppaan. Vaikka tarina sinänsä saattoi olla vain legendaa, olivat he silti opettajan kehoituksesta kirjoittaneet omat kirjeensä ja laittaneet ne pullopostina Coosa-jokeen, joka sijaitsi koulun lähellä. 

Julie sanoo, ettei hän koskaan oikeasti uskonut kenenkään vastaavan, sillä joessa oli niin monenkin muunkin pullo.

Lisäksi hän ajatteli, että pullo kuitenkin hajoaisi tai, että se löytyisi joesta parin kuukauden sisällä. Se, että pullo löytyi 35 vuotta myöhemmin noin kahdeksan kilometrin päästä, oli hänelle yllätys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja