Nainen joutui päivystykseen alushousujensa vuoksi – varoittaa nyt muita kiusallisesta vaivasta: "Se olisi voinut lopulta tappaa minut"

Amerikkalainen nainen paljasti joutuneensa päivystykseen pikkuhousujensa vuoksi. Viivyttely hoitoon hakeutumisessa olisi voinut olla kohtalokasta.

Hillary Zinks kertoo Tik Tokissa kärsineensä muutaman viikon varsin kiusalliseen paikkaan, pakaravakoon, kohdistuneesta kivuista. Kipu hankaloitti istumista ja lopulta Hillary pyysi äitiään tarkistamaan takapuolensa. Kun jalo vanhempi ei nähnyt mitään outoa, kaksikko lähti päivytykseen.

Päivystyksessä Hillaryn takapuoli tutkittiin toistamiseen. Lääkärit löysivät naisen pakaravaosta paiseen. Ilmeisesti Hillaryn käyttämät stringit olivat viiltäneet hänen takapuoltaan, ja bakteerit olivat päässeet aiheuttamaan tulehduksen rikkoutuneen ihon kautta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hillary kertoo muistaneensa jälkikäteen, milloin alusvaatteet viilsivät häntä. Hän oli pukenut ylleen turhan tiukat stringit ja vetänyt ne hieman liian kovaa hieman liian korkealle.

– Tunsin pienen nipistyksen, mutta kipu loppui lähes saman tien. En yhdistänyt tapahtumaa stringeihin ennen kuin menin lääkäriin ja hän kysyi, käytänkö sellaisia, Hillary sanoo BuzzFeedille

Takapuolen paise avattiin ja tyhjennettiin. Hillary kertoo lääkärin sanoneen, että paise olisi voinut ilman hoitoa tappaa hänet.

– Jos olisin sivuuttanut paiseen, se olisi voinut aiheuttaa verenmyrkytyksen ja lopulta tappaa minut, Hillary kertoo.

Ylipaino, karvaisuus ja istumatyö altistavat pakaravaon paiseille

Paiseet ovat bakteeritulehduksen synnyttämiä pesäkkeitä. Paiseen sisällä on vihertävää eritettä ja sitä ympäröivän kudoksen tulehdus voi aiheuttaa punoitusta, kuumoitusta, turvotusta ja kipua.

Terveyskirjasto kertoo artikkelissaan, että bakteerit ovat voineet joutua paisealueelle kehon aukoista, ihon ja erityisesti rikkoutuneen ihon kautta tai verenkierron välityksellä. Pakaravaon paiseen taustalla on usein ihokarvojen, hilseen ja vaatenöyhdän joutuminen ihonalaiseen kudokseen. Sen syntymistä edistävät ylipaino, karvaisuus ja istumatyö.

Pakaravaon paiseella on tapana uusiutua. Hyvä hygienia sekä istumatyön ja ylipainon vähentäminen auttavat ehkäisemään paiseen syntymistä uudelleen. Hoitamattomasta paiseesta bakteerit voivat pahimmillaan levitä vereen ja aiheuttaa sepsiksen eli verenmyrkytyksen.

BuzzFeedin haastattelema naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Jennifer Lincoln sanoo, että stringit voivat periaatteessa hangata ihoon pienen viillon, joka saattaa tulehtua. Hän suosittelee valitsemaan löysemmin istuvat stringit, jotka on valmistettu puuvillasta. Synteettiset kuidut voivat ärsyttää ja hangata ihoa sekä imeä itseensä enemmän kosteutta ja bakteereita kuin puuvilla.

Kerro omituisista oireista lääkärille

Hillaryn pokka on pettää useaan otteeseen hänen kertoessaan tarinaansa TikTokissa, mutta hänellä on vakava viesti: omituisista uusista oireista kannattaa kertoa lääkärille, sillä se voi pelastaa hengen.

Yli 5 miljoonaa kertaa katsottu video on kerännyt runsaasti kommentteja. Moni nainen on kiittänyt Hillarya kokemuksensa jakamisesta ja sanonut käyneensä itsekin lääkärillä tarkastuttamassa oudon patin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat