10 tilannetta, jolloin naisen ei koskaan kannattaisi käyttää stringejä

Vaikka rakastaisit stringejä kuinka paljon, niitä ei kannata käyttää aivan joka tilanteessa. Tarkista, milloin nämä pienet alushousut olisi syytä vaihtaa peittävämpään vaihtoehtoon.

Stringien käyttö ei aina ole terveyden kannalta paras vaihtoehto. Newyorkilaisella naistenklinikalla toimivan professorin Jill Rabinin mukaan tämä johtuu pääasiassa stringien erittäin kapeasta haara-osasta. Bakteerit ja virukset pääsevät kulkeutumaan helposti emättimeen ja virtsarakkoon, mikä tuo mukanaan omat ongelmansa. 

Pohdi vakavasti mukavampien alushousujen päälle pukemista seuraavissa tilanteissa.

1. Aiot käyttää urheiluvaatteita koko päivän

Tiukat treenivaatteet eivät päästä ilmaa kiertämään, mutta kosteat ja tiukat urheiluvaatteet voivat saada aikaan jotain vielä pahempaa. Stringit ja urheiluvaatteet ovat yhdistelmä, joka lisää bakteerien kasvua ja häiritsee emättimen luonnollista tasapainoa.

2. Käytät lyhyttä hametta

Jos et halua levittää bakteereita ja viruksia julkisille penkeille, kannattaa lyhyen hameen kanssa valita peittävämmät alushousut.

3. Haluat pukea päällesi silkkiä

Puuvilla päästää ilman kiertämään ja auttaa ylläpitämään alapääsi tervettä happamuutta. Jos haluat välttämättä käyttää esimerkiksi silkkisiä alushousuja, pyri välttämään stringejä. Niukat housut ja keinotekoiset materiaalit voivat saada aikaan epämiellyttävän lopputuloksen.

4. Kärsit usein hiivatulehduksista

Jos stringit eivät ole koskaan aiheuttaneet sinulle terveysongelmia, voit kiittää loistavaa immuunijärjestelmääsi. Jos kuitenkin kärsit usein hiiva- ja virtsatieinfektioista, kannattaa pohtia vakavasti muiden kuin näiden pienten alushousujen käyttöä, sillä ne todennäköisesti ovat syypäänä näihin ikäviin ongelmiin.

5. Olet raskaana

Raskaus muuttaa kehon immuunijärjestelmää hieman, mikä lisää emättimen infektioiden riskiä ja voi aiheuttaa riskejä myös syntymättömälle vauvalle. Joudut muutenkin liikkumaan kymmenten ylimääräisten kilojen kanssa, joten et varmastikaan halua saada vaivaksi vielä stringien käytöstä johtuva ikävää hiivatulehdusta.

6. Jätät suihkun väliin

Jo yksi päivä ilman kunnon pesua lisää infektioiden riskiä huomattavasti. Älä lisää tätä riskiä käyttämällä stringejä.

7. Sinulla on kuukautiset

Kuukautissuojien käyttö lisää bakteerien määrää emättimessäsi, varsinkin jos vaihdat suojan puhtaaseen harvoin. Kaikki oman bakteerimäärän muutokset voivat kertoa huonoja uutisia emättimesi ja virtsarakkosi terveydelle.

8. Sinulla on virtsankarkailua

Kaksi viidestä alle 60-vuotiaasta naisesta kärsii virtsankarkailusta. Jo muutama tippa hapanta virtsaa kapeissa alushousuissa voi ärsyttää herkkää ihoa ja aiheuttaa ihottumaa. Jos tiedät kärsiväsi virtsankarkailusta, jätä mieluummin stringit kotiin.  

9. Olet kipeä

Sairaana immuunijärjestelmä on heikentynyt, mikä lisää infektioriskiä entisestään. Haarusalueelle hiipivät bakteerit voivat tehdä olosi entistäkin huonommaksi.

10. Olet menossa uimapukuostoksille

Jos haluat suojautua kaikkien niiden naisten bakteereilta, jotka ovat sinua ennen kokeilleet kyseistä uimapukua, valitse peittävät alushousut. Bikinien alaosan kokeileminen on paljon miellyttävämpää tavallisten alushousujen kuin stringien kanssa.

Alusvaatteilla on väliä! Katso videolta, kuinka paljon muotoilevat alusvaatteet todella vaikuttavat. 

1:47

Lähde: Cosmopolitan 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja