Mainos

Mitä alusvaatteesi kertovat terveydestäsi? 5 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

Vaikka alusvaatteet mitä useimmin peitetään muilla vaatekappaleilla, pikkuhousujaan kannattaisi pitää silmällä. Vääränlainen malli tai tahrat pöksyissä saattavat nimittäin olla haitaksi terveydellesi.

Vaatekaapin sisältö on hyvä käydä aika ajoin läpi – myös alusvaatteiden osalta. Seuraavat viisi vinkkiä auttavat hahmottamaan, mitkä pikkuhousut joutavat roskiin ja millaisia merkkejä alusvaatteissa ei saisi olla.

1. Venynyt vyötärönauha

Muotoilevat alushousut ovat monen naisen luottovaatekappale ongelmakohtien peittämiseen. Ne saattavat johtaa itsevarmuuden lisäksi myös itsepetokseen, sillä muotoilevat alusvaatteet voivat tehdä painon kertymisen huomaamisesta vaikeampaa.

Selvitä puijaatko itseäsi ja nappaa pikkareitasi yläreunuksesta. Nykäise kangasta muutaman kerran ulospäin ja vertaa vyötärönauhan leveyttä siihen, mitä se oli ostaessasi. Painosi saattaa olla noususuhdanteessa, jos huomaat pöksyjen venyneen. On toki myös mahdollista, että vanhat alusvaatteet ovat menettäneet muotoaan käytössä ja pesussa.

2. Niukat narut

Pikkuruiset tangat saattavat olla söpöt, seksikkäät ja sopivat tiukkojen asujen alle, mutta liian ohuet stringit saattavat aiheuttaa terveysongelmia. Hyvä leveys pikkuhousujen takaosaksi olisi yli 7,5 senttimetriä, ja tähän harvat tangat yltävät.

Ohut naru pakaroiden välissä saattaa kuljettaa bakteereja peräsuolestasi virtsaputkeesi ja jopa virtsarakkoosi. Etenkin silloin, jos sinulla on taipumusta virtsatietulehduksille, sinun tulisi välttää takaa turhan ohuita pikkuhousuja. Myös vaivasta kärsimättömien on hyvä vähentää tangojen käyttöä, ettei ongelmaa pääse syntymään.

3. Puristavat pikkarit

Pursuavatko reitesi pikkuhousujen lahkeiden yli tai tunnetko olosi epämukavaksi alushoususi riisuessasi? Nämä on selkeitä merkkejä siitä, että pikkuhoususi ovat liiankin pienet.

Sen lisäksi, että vääränkokoiset alusvaatteet saavat sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, ne voivat häiritä alavartalon verenkiertoasi. Lisäksi piukat pöksyt saattavat puristaa vatsaonteloasi ja aiheuttaa inhottavaa närästystä.

4. Kitkainen kude

Nappaa parit pikkuhousut ja sido ne yhteen. Kun irrotat niitä toisistaan, huomaatko kankaiden kiinnittyneen toisiinsa? Jos alusvaatteet ovat takertuneet keskenään, ne ovat staattisesti hankautuvia. Vaikka tämä vaikuttaa ensikuulemalta harmittomalta, staattisesti hankautuvat alusvaatteet voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihottumaa. Staattisuuden välttääkseen kankaan pesussa voi käyttää huuhteluainetta, joka vähentää sähköisyyttä ja varjelee näin ihoasi.

5. Tahrat takana

Lopuksi se kaikista kiusallisin kysymys: Onko pikkuhousujesi takaosassa kellertäviä tahroja? Ne saattavat kieliä sisäisistä peräpukamista, jotka ovat vaarattomia mutta peräaukkoa ärsyttäviä ja kutittavia. Peräpukamia voidaan hoitaa apteekista saatavilla reseptittömillä voiteilla ja peräpuikolla. Mikäli omahoito ei tehoa tai peräpukamat alkavat vuotaa runsaasti verta, on syytä suunnata lääkäriin.

 Lähde: TipHero

***

2:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.