Näin skotlantilainen lottomiljönääri tuhlasi 45 miljoonaa euroa kahdeksassa vuodessa – kuolinpesä paljastaa törsäyskohteet

Suomalaiset ovat ahkeria lottoamaan –"Se on suorastaan kansalaisvelvollisuus" 1:44
KATSO MYÖS VIDEO: Suomalaiset ovat ahkeria lottoamaan!

Edesmennyt lottomiljonääri Colin Weir tuhlasi päävoitostaan suuren osan vain kahdeksassa vuodessa, kertoo muun muassa Yahoo! Lifestyle.

Skotlantilainen Colin Weir voitti vuonna 2011 EuroMillions-lotossa pääpotin, ennätykselliset 161 miljoonaa puntaa eli noin 183 199 000 euroa. Independent-sivuston mukaan se oli yksi suurimpia summia, joita Isossa-Britanniassa on lottoamalla koskaan voitettu. 

Colin menehtyi vuonna 2019. Lehtitietojen mukaan 71-vuotiaan kuolinsyynä oli verenmyrkytys ja akuutti munuaisvaurio. 

Edesmennyttä lottovoittajaa koskevista asiakirjoista on käynyt ilmi, että ennen kuolemaansa mies oli ehtinyt tuhlata suuren osan päävoitostaan. 

Avioero vuonna 2018

Voittaessaan palkintonsa Colin oli naimisissa ex-vaimonsa Christinen kanssa. Heistä tuli Skotlannin suurimman lottosumman voittajia. 

Pariskunta erosi vuonna 2018. Eron myötä voittosumma jakautui puoliksi ex-vaimon kanssa.

Yahoo! Lifestylen ja Independentin mukaan Colin tuhlasi rahaa erilaisiin kohteisiin 40 miljoonan punnan eli noin 45 527 000 euron edestä vain kahdeksassa vuodessa. Loput rahoista perivät Colinin kaksi lasta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ennen lottovoittoaan Colin työskenteli kameramiehenä skotlantilaisella STV-kanavalla. Christine työskenteli aiemmin psykiatrisena sairaanhoitajana.

Rahaa kulunut monen moiseen

Edesmenneen lottomiljonäärin kuolinpesään kerrotaan kuuluvan lukuisia investointeja, joita hän teki voittosummallaan. Tähän kuului muun muassa luksuskiinteistöjä, autoja ja urheiluinvestointeja ja esimerkiksi hyväntekeväisyyssäätiön perustaminen.

Säätiön kanssa pariskunnalle kävi köpelösti vuonna 2015. He haksahtivat sähköpostihuijaukseen.

Viranomaisille kerrottiin huijauksesta ja ihmisiä varoitettiin pysymään kaukana epäilyttävistä sähköposteista. Independentin tietojen mukaan tämä oli kolmas kerta, kun Colin ja Christine lottovoittonsa jälkeen joutuivat petkutusyritysten kohteeksi.

Colinin kerrotaan olleen Skotlannin kansallispuolueen tukija. Hän lahjoitti näille rahaa vuoden 2014 itsenäisyyskampanjaan ja jatkoi puolueen tukemista myöhemminkin. 

Autotalli täynnä hulppeita kulkupelejä

Colinin autotallista löytyi jos jonkinlaista autoa, muun muassa Jaguarin maasturi, vintage-mallinen Bentley Arnage sekä kaksi Mersua.

Colinin kerrotaan sijoittaneen hevosurheiluun. Hän omisti muutaman kilpahevosen.

Mediatietojen mukaan Colin omisti lisäksi arvokkaita koruja, huonekaluja ja taidetta.

Miljoonien puntien talokauppoja

Colin ja Christine ostivat 3,5 miljoonan punnan eli noin 3,98 miljoonan euron kiinteistön. Independentin tietojen mukaan he ostivat talon huonekaluineen päivineen tutkailtuaan sitä vain kymmemen minuuttia.

He käyttivät asunnon remontointiin tuhansia euroja. Avioeron jälkeen Christine sai talon itselleen. 

Tuo talokauppa ei jäänyt lottomiljoonärin ainoaksi. Vuonna 2018 avioeron jälkeen Colin osti itselleen 1,1 miljoonaa puntaa (noin 1,36 miljoonaa euroa) maksaneen viisi makuuhuonetta käsittävän lukaalin merinäköalalla. Siellä hän asui kuolemaansa saakka. 

Ehti jalkapalloseurankin osaomistajaksi

Independent kertoo, että Colin oli vähän ennen kuolemaansa ostanut 55 prosentin osuuden Partick Thistle Football Club -jalkapalloseurasta, sillä hän halusi palauttaa sen omistajuuden faniyhteisölle. Yahoo! Lifestylen mukaan hän luopuikin omistajuudestaan fanien hyväksi. Vuosia aiemmin hänen kerrotaan maksaneen pois jalkapallojoukkueen velkoja.

Vuonna 2013 Colin ja Christine olivat tarjonneet taloudellista tukea seuralle. Heidän ajatuksenaan oli perustaa oma akatemia jalkapallourasta haaveileville nuorille.

Katso video: Historian suurin lottovoitto pelattiin kalifornialaisella huoltamolla!

Historian suurin lottovoitto pelattiin kalifornialaisella huoltoasemalla 0:45
Juttu marraskuulta 2022.

Lue myös:

    Uusimmat