Näin Pasi Mustonen kommentoi Noora Rädyn maajoukkuepaluuta – nosti itse esiin sanan kriisi

2:27
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen valitsi kohuista huolimatta Noora Rädyn leiriryhmään: ”Nooralla on hyvä syksy takana”

Suomen naisten jääkiekon tähtipelaaja Noora Räty palaa maajoukkueeseen, kun hänet nimettiin mukaan olympialaisiin valmistautuvaan leiriryhmään. Räty ja naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen ovat olleet otsikoissa, kun Räty kieltäytyi lähtemästä Suomen MM-kisajoukkueen mukaan. Nyt Mustonen kommentoi koko kohua hyvin maltillisesti.

Suomen naisten maajoukkue leireilee joulukuussa Vierumäellä, missä se pelaa kaksi ottelua Tshekkiä vastaan. Rädyn nimi löytyi leirijoukkueen kokoonpanolistalta.

32-vuotias tähtivahti ei ollut kuukausi sitten mukana, kun Suomen naisten edellinen A-maajoukkueryhmä nimettiin. Tuolloin Mustonen nosti esiin muun muassa sen, miten Räty rikkoi hänen mukaansa opetusministeriön lainsäädäntöä.

Nyt Mustonen nimesi Rädyn A-maajoukkueen mukaan.

– Niin kokenut olen, ryhmien kanssa toimimisen suhteen, että mikään joukkue ei ole äärimmäisen kiinteä ilman kriisejä. Se mikä ei tapa, vahvistaa.

– Kriisit vahvistavat, joukkue kiinteytyy, Mustonen, 61, muotoili keskiviikkona median edessä.

– Meillä on kolme huippumaalivahtia. Se on loistava tilanne päävalmentajalle. Katsotaan, miten he toimivat keskenään, Mustonen jatkoi tuoreista nimityksistä.

Mustonen ja Räty ovat käyneet kirjavaa sanasotaa julkisuuden palstoilla syksyn aikana. Nyt Mustonen kommentoi aihetta hyvin maltillisesti.

– Ei mulla ole siihen enää mitään. Se on käsitelty se asia. Nyt on nyt ja silloin oli silloin, Mustonen toteaa.

Kysymys kuuluu, mikä muuttui kuukauden varrella. Miksi Räty ei ollut syksyn aiemmassa maajoukkuetapahtumassa mukana ja nyt on?

– Hänen omien sanojensa mukaan hän oli 240 päivää pelaamatta, kun hän tuli syyskuun puolessa välissä Suomeen. Jos on noin pitkä pelitauko, niin silloin on parempi harjoitella pari kuukautta, jos haluaa olympialaisiin, Mustonen sanoo, jatkaen:

– A-maajoukkueen maalivahtivalmentaja Vesa Virta on hoitanut asiaa ja viestinyt ihan selkeästi Nooralle tilanteesta. Ei tuossa ole ollut mitään kummallisuuksia. Hän sai harjoitteluaikaa ja nyt on valintojen aika.

Räty on ollut mainiossa iskussa HPK:n maalilla. Hänen olympiapassiaan ei ole kuitenkaan vielä leimattu, vaan hän on yksi viidestä kisoihin tyrkyllä olevista maalivahdeista.

– Ei häntä muuten olisi valittu tähän ryhmään, ellei hän olisi ehdolla. Hän on pelannut hyvän syyskauden, Naisleijonien päävalmentaja Mustonen näkee.

Leijonat valmistautuu kohti Pekingin olympialaisia Venäjän EHT-turnauksessa – ”Meillä on ensi viikonlopun jälkeen 50 pelaajaa näyttönsä antanut”

5:06

Antti Pennanen painotti pelinopeutta ja luisteluvoimaa U20 Leijonien MM-kisavalinnoissa – "Pää pitää pelata nopeasti"

3:11

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja