MM-kisoista kieltäytynyt Noora Räty jätettiin ulos Naisleijonien maaotteluista, näin tähtivahti kommentoi epävarmaa tilannettaan – "Olisi inhimillistä tietää"

10:40
MM-kisoista kieltäytynyt Noora Räty kertoi maajoukkuetilanteestaan. Pekingin olympialaiset kiinnostavat yhä.

Naisleijonien tähtivahti Noora Rädyn elokuinen päätös kieltäytyä MM-kisoista herätti runsaasti keskustelua kiekkopiireissä. Nyt 32-vuotias tähtivahti jätettiin kokonaan ulos seuraavista maaotteluista. Räty ei itse tiedä, onko hän enää osa Naisleijonien olympiaprojektia.

Tämän vuoden naisten MM-kisat oli alun perin määrä pelata jo toukokuussa, mutta koronaviruspandemia siirsi kisat elokuulle. Muuttunut aikataulu asetti omat haasteensa kaikille, mutta varsinkin Noora Rädylle uusi ajankohta oli liian haastava.

Räty päätti kieltäytyä MM-kisakutsusta työtilanteestaan johtuen. Maalivahtikoulua Minnesotassa pyörittävä Räty ei pystynyt jättämään päivätöitään, joten hän joutui jättämään kisamatkan väliin.

Naisleijonat aloittaa valmistautumisensa helmikuussa pelattaviin Pekingin olympialaisiin marraskuussa kolmella Kanadaa vastaan pelattavalla ottelulla. Räty ei ole kyseisissä otteluissa mukana. Rädyn poisjäännistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Räty sai tiedon valmennusjohdon päätöksestä hyvissä ajoin.

– En ole tällä kertaa rosterissa mukana. Käytiin ihan reilu keskustelu maalivahtivalmentajan kanssa. Hän soitti minulle ennen kuin valinnat tulivat. Heidän mielestään oli parempi, että jään vetämään kovan treeniviikon Hämeenlinnaan miesten mukana ja saa hyviä treeniviikkoja alle. Katsotaan sitten joulukuussa valintoja uudestaan, Räty kertoo MTV:n Uutisaamussa.

Päätös Rädyn poisjättämisestä on herättänyt kysymyksiä siitä, onko kokenut tähtivahti osana Naisleijonien olympiasuunnitelmia. Räty itse haluaa pelata Pekingissä, mutta ei tiedä vielä Naisleijonien valmennusjohdon kantaa.

– En henkilökohtaisesti tiedä tarkalleen, mikä tilanne on tällä hetkellä. Totta kai tavoite on Pekingissä. Olen kilpaurheilija ja olympialaiset on suurin tavoite, joka naisurheilijalla voi olla jääkiekossa. Sitä kohti mennään, Räty toteaa.

– Arvot ja talous edellä on menty kesällä. Nyt MM-kisat olivat mahdoton yhtälö, enkä valitettavasti pystynyt niihin osallistumaan. Jos se oli sen hinta, ettei olympialaisiin pääse, niin sitten eletään sen päätöksen kanssa.

Räty toivoo Naisleijonien valmennusjohdolta yhtä asiaa.

– Olen valmennuksen suuntaan toivonut, että jos minä en ole olympiaprojektissa mukana, he kommunikoisivat sen minulle reilusti ajoissa, koska olen niin sanotusti maahanmuuttaja Suomessa, kun elämä ja asuntolainat pyörivät täysillä Minnesotan puolella. Se olisi inhimillistä tietää hyvissä ajoin, ettei roikoteta turhaan mukana, jos tiedetään etten tule olemaan osa olympiaprojektia, Räty toivoo.

Millaiset välit Noora Rädyllä on Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustoseen? Katso Rädyn haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja