Näin pariskunta altistui hermomyrkylle – mies löysi hajuvesipullon maasta ja antoi naisystävälleen – ”Kaikki tapahtui niin nopeasti”

Skripalien ei uskottu selviävän myrkytyksestä 0:46

Kaksi henkilöä altistui heinäkuussa Novitshok-hermomyrkylle Amesburyssa Iso-Britanniassa. Myrkylle altistunut nainen sai surmansa. Tapaus sattui lähellä Salisburyn kaupunkia, jossa Sergei ja Julia Skripal myrkytettiin aikaisemmin.

Video: Skripalien ei uskottu selviävän myrkytyksestä. Heidät myrkytettiin maaliskuun alussa.

Nyt myrkylle altistunut Charlie Rowley kertoo ITV-kanavan haastattelussa löytäneensä maasta suljetun laatikon ja sen sisältä hajuvesipullon.

Hän päätti antaa hajuvesipullon lahjana naisystävälleen, kolmen lapsen äidille Dawn Sturgessille. Hajuvesipullo oli vaikuttanut avaamattomalta.

– Se sai minut ajattelemaan sen olevan aika turvallinen, Rowley kuvailee.

Löysi huonokuntoisena kylpyhuoneesta

Rowley sanoo muistavansa, kuinka naisystävä suihkutti ainetta ranteisiinsa ja hieroi niitä yhteen.

Viidentoista minuutin sisällä altistumisesta Sturgess kertoi kärsivänsä päänsärystä. Mies ryhtyi etsimään särkylääkkeita.

– Sinä aikana hän sanoi tuntevansa olonsa kummalliseksi ja menevänsä makaamaan kylpyammeeseen, hän sanoo.

Mies meni kylpyhuoneeseen, josta hän löysi Sturgessin huonokuntoisena kylpyammeesta vaatteet päällä. Sturgess kuoli kahdeksan päivää myöhemmin.

Mies itse sairastui myöhemmin. Hän oli altistunut aineelle ennen kuin luovutti lahjan. Mies säilytti hajuvettä kotonaan päiviä ennen kuin antoi sen Sturgessille.

– Siinä oli öljyistä ainetta. Haistoin sitä, ja se ei tuoksunut hajuvedeltä. Se tuntui öljyiseltä. Pesin sen pois enkä ajatellut asiaa sen tarkemmin. Se kaikki tapahtui niin nopeasti.

Tuntee syyllisyyttä

Rowley kertoo tuntevansa syyllisyyttä.

– Tunsin olevani syyllinen ja tunnen sillä tavalla yhä, hän sanoo.

Samalla hän kuitenkin kertoo tuntevansa myös vihaa ihmisiä kohtaan, jotka ovat jättäneet hajuvesipullon maahan. Miehelle merkitsisi paljon, että tapauksesta vastuussa olevat saataisiin kiinni.

– Olen hyvin vihainen koko tapauksesta, hän kuvailee.

Rowley kertoo, ettei tunne oloaan onnekkaaksi siitä, että on elossa.

– Olen menettänyt kumppanini, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat