Mainos

Poliisi keskustellut hermomyrkylle altistuneen brittimiehen kanssa – Poliisi: Jatkamme, kun mies pystyy täysin keskittymään ja saa muistinsa takaisin

0:44

Britannian poliisi kertoo, että Amesburyssa myrkytyksen uhriksi joutunut Charlie Rowley on puhunut ensimmäistä kertaa poliisin kanssa. Hänen vaimonsa Dawn Sturgess kuoli viime viikonloppuna sairaalassa. Asiasta kertoo The Guardian. 

Pariskunta altistui novitshok-hermomyrkylle kesäkuun lopussa Amesburyssa, joka on lähellä Salisburya, jossa ex-agentti Sergei Skripal ja tämän tytär Julia Skripal myrkytettiin maaliskuussa.

Video: Julia Skripal astui julkisuuteen vietettyään useita kuukaisia sairaalassa hermomyrkytyksen jälkeen. 

45-vuotias Rowley haluaa selvittää yhdessä poliisien kanssa hermomyrkyn tarkan lähteen ja sijainnin. Charlie Rowley on alkanut hiljalleen toipua vietettyään useita päiviä tiedottomana sairaalassa myrkytyksen jälkeen. Hän palasi tajuihinsa vasta tällä viikolla. Mies on yhä sairaalassa, mutta hänellä saattaa olla tärkeitä tietoja liittyen tapaukseen ja siten yleiseen turvallisuuteen.

Poliisi joutuu odottamaan vielä

Suur-Lontoon poliisitoimi Scotland Yardin etsivät uskovat joutuvansa kuitenkin vielä odottamaan.

– Meidän täytyy odottaa vielä useita päiviä ennen kuin Rowley pystyy täysin keskittymään kysymyksiin ja saa muistinsa takaisin. Rowleyn tapaaminen ja keskustelu voidaan järjestää vasta sairaalan ja lääkäreiden konsultoinnin jälkeen.

– Keskeisiä kysymyksiä ovat, milloin ja missä hän törmäsi esineeseen, joka sisälsi myrkyllistä novichokia. Ennen myrkytysoireita Rowley käsitteli vaimonsa kanssa pientä lasista, muovista tai metallista esinettä, joka johti heidän sairastumiseensa.

Mies hyvin väsynyt ja kuin pahoinpidelty

Rowleyn on kuvailtu olevan edelleen hyvin väsynyt ja kuin pahoinpidelty hermomyrkyn seurausten takia. Scotland Yardin terrorismiyksikön mukaan poliisin tutkintaryhmä on puhunut lyhyesti miehen kanssa ja kysymyksiä jatketaan mahdollisesti myöhemmin tällä viikolla.

Sturgess ja Rowley altistuivat myrkylle neljä kuukautta venäläisen vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä altistumisesta. Britannian terrorisminvastaisen yksikön mukaan hermomyrkyn on mahdollista säilyä hyvin varastoituna jopa 50 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.