Nainen halusi, että hänet otettaisiin vakavammin töissä – värjäsi hiuksensa ja alkoi käyttää silmälaseja

Nuori nainen paljastaa keinot, joilla hän on edennyt työelämässä – ja niillä ei ole mitään tekemistä työssä vaadittavien taitojen kanssa.

Kolmekymppinen Eileen Carey on tummahiuksinen ja silmälasipäinen toimitusjohtaja, jonka voidaan sanoa menestyneen urallaan. Nainen ei kuitenkaan aina ole näyttänyt tältä. Kun nainen sai kuulla miesten hierovan kauppoja mieluummin tummien kuin vaaleiden naisten kanssa, hän värjäytti hiuksensa. Ja se kannatti.

– Brunettena oleminen saa minut näyttämään hieman vanhemmalta ja minä tarvitsen sitä, jotta minut otettaisiin vakavasti, Carey toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan blondit saavat enemmän huomiota baareissa, mutta työelämässä seksuaalinen huomio tulee minimoida, luotettavuus puolestaan maksimoida.

"Haluan, että minut nähdään johtajana, ei objektina"

Hiustenvärjäys ei ole ainoa asia, jonka nainen on tehnyt työuransa eteen. Carey kertoo pukeutuvansa nykyisin lähinnä löysiin vaatteisiin ja matalakorkoisiin kenkiin, sekä käyttävänsä silmälaseja entisten piilolinssien sijaan. Miesvaltaisessa työympäristössä nämä seikat vähentävät naisen mukaan flirttailua sekä auttavat työkavereita näkemään hänet vahvana ammattilaisena.   

– Haluan, että minut nähdään johtajana, ei seksuaalisena objektina, Carey kertoo päätöstensä taustoista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisen mukaan vielä nykypäivänäkin seksuaalinen häirintä on työpaikoilla valitettavan yleistä. Tästä syystä Carey kehottaakin kaikkia naisia toimimaan; jos et tunne oloasi hyvältä työpaikkassasi, valinnanvaraa löytyy kyllä. 

– Ole muutos, jonka haluat nähdä maailmassa, Carey toteaa. 

Carey uskoo hänen äidillään olleen suuri vaikutus siihen, miksi nainen on ryhtynyt kyseenalaistamaan sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Hän kutsuukin itseään äitinsä tyttäreksi, jota ei ole kasvatettu perinteisten sukupuoliroolien maailmaan. 

– Äidilläni oli lyhyet hiukset, hän ei koskaan käyttänyt meikkiä eikä korkokenkiä, eikä koskaan käyttänyt mekkoja, nainen kertoo saamastaan naisen mallista.

Lähde: BBC

***


Lue myös:

    Uusimmat