Nämä mielenosoitukset nähdään tänään Helsingissä – Töölöntorilla "pattitilanne"

Itsenäisyyspäivän tapahtumat vaikuttavat liikenteeseen Helsingin kantakaupungissa.

Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen neljästä eri mielenosoituksesta, jotka pidetään Helsingissä huomenna itsenäisyyspäivänä. Niiden lisäksi keskustassa järjestetään perinteinen ylioppilaiden soihtukulkue.

Tapahtumat vaikuttavat liikenteeseen. Poliisi kertoo olevansa vahvasti läsnä kaupungissa turvaamassa tapahtumien ja liikenteen sujuvuutta.

Ylioppilaiden soihtukulkueen lisäksi kantakaupungissa järjestetään mielenosoitukset Filosofit rauhan puolesta, Herää Suomi, Helsinki ilman natseja sekä 612 -soihtukulkue.

Poliisi kertoo, että Pohjoisesplanadin ja Mariankadun liikennettä rajoitetaan itsenäisyyspäivän aikana ja ajoittain väylät suljetaan kokonaan liikenteeltä.

Töölöntorilla "pattitilanne"

Poliisi ei ole edelleenkään saanut keskusteluyhteyttä Helsinki ilman natseja -mielenilmauksen järjestäjiin.

Mielenilmauksen paikaksi ilmoitettiin aiemmin Töölöntori. Mielenosoituksen on tarkoitus alkaa itsenäisyyspäivänä kello 16 ja kestää aina kello 20 saakka. 612-kulkue lähtee kuitenkin liikkeelle samaiselta torilta kello 18.

Poliisin mukaan 612-mielenosoituksesta on ilmoitettu aiemmin.

– Olemme tällaisessa pattitilanteessa, kertoo ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista.

Roimun mukaan poliisilla on useampi mahdollinen toimintasuunnitelma sen varalta, että Helsinki ilman natseja -mielenosoittajat kokoontuvat torille kello 16. 

– Se nähdään sitten. Mitään ennakkopäätöksiä ei ole tehty.

Roimun mukaan poliisi pyrkii turvaamaan laillisesti järjestetyn ja ensimmäisenä ilmoitetun 612-kokoontumisen. Sen tarkempi reitti sovitaan poliisin mukaan järjestäjien kanssa tapahtuman alussa

Katso yllä olevasta karttakuvasta ylioppilaiden soihtukulkueen ja Herää Suomi -mielenosoituksen reitit.

*Päivitys kello 9.54: Päivitetty jutun aikamuotoja.

Lue myös:

    Uusimmat