Näin halvalla pääset käsiksi virtuaalitodellisuuteen: Kokeilussa alle 10 euron pahvilasit

Google Cardboard -virtuaalilasien avulla virtuaalitodellisuudesta pääsee nauttimaan alle 10 euron hintaan. Vastaavia laseja myydään edullisimmillaan noin viidellä eurolla.

Pahvilasien virtuaalikokemuksesta ei kuitenkaan kannata odottaa liikoja. Esimerkiksi Samsungin Gear VR -laseihin verrattuna kokemus on selvästi pliisumpi. Laseja on kannateltava silmillä käsivoimalla, minkä takia esimerkiksi pitkät pelisessiot voi unohtaa suosiolla.

IPhone tai vastaavan kokoinen puhelin asennetaan pahvilasien läpän väliin. Läppä painetaan kiinni tarrakiinnitykseen, minkä jälkeen lasit ovat käyttövalmiit. Ennen kiinnitystä laseihin puhelimesta käynnistetään haluttu virtuaalisovellus. Google Cardboard -sovellus asennetaan puhelimeen ennen kuin sovelluksia voi käynnistää.

Cardboard-lasien suurin ongelma on katseen kohdistaminen linssin läpi.

Sovelluksia löytyy jo varsin mukavasti Applen sovelluskaupasta. Tarjolla on muun muassa vuoristorataa ja erilaisia kuvasovelluksia. Googlen Streetview -katunäkymäsovellusta voi käyttää myös virtuaalimuodossa.

Cardboard-lasien suurin ongelma on katseen kohdistaminen linssin läpi. Välillä tuntuu siltä, että kuvaa on helpompi katsoa toinen silmä suljettuna. Ongelmaan auttaisi kuvan tarkennus samaan tapaan kuin Gear VR -laseissa, mutta toisaalta alle 10 euron virtuaalilaseilta ei voi sellaista odottaa. Cardboard tuntuu toimivan parhaiten 360-kuvien katselussa.

Jos et ole koskaan kokeillut VR-sovelluksia ja haluat niistä esimakua, pahvilasit ovat oiva tapa päästä sinuiksi virtuaalitodellisuuden kanssa. Jos ja kun innostut asiasta enemmän, kannattaa harkita "oikeiden" lasien hankkimista.

Lue myös:

    Uusimmat