Näihin kuviin voi moni koiranomistaja samaistua – mäyräkoiran talvinen lenkki päättyi surkuhupaisaan näkyyn: "Hepun mielestä syyllinen on oma emäntä"

6:10
Onko vaatteisiin sonnustautuminen koiralle miellyttävää tai tarpeellista? Aiheesta keskustellaan videolla.

Heppu-koiran lenkistä lumisessa Helsingissä seurasi ylimääräiset, lumiset kantamukset turkin alaosassa ja omistajaan suuntautuneita tuomitsevia katseita.

Talvi ja märkä lumi eivät aina innosta liikkumaan – koiriakaan. Ainakaan, jos lumi seuraa ulkoa sisälle asti.

Helsinkiläinen Riikka Rajala jakoi hauskat kuvat koirastaan Hepusta, 9-vuotiaasta pitkäkarvaisesta mäyräkoirasta, jonka turkkia koristi talvisen päivän jälkeen lumipallojen saattue.

Riikka kertoo, että näin käy helposti, jos lumi on sopivan kosteaa ja irtonaista.

– Keskiviikkoaamuna viimeksi toin kotiini Hepun, joka oli aurannut meille kulkureittiä siellä, minne aura-autot eivät olleet ehtineet, Riikka kuvaa MTV Uutisille.

Tarttuva lumi saa tuhahtelemaan

Tavallisesti Heppu tykkää Riikan mukaan lumesta ja talvella ulkoilusta. Kesä on tietenkin koirasta kivointa aikaa, kun tassut eivät kastu kuin uidessa ja nurmikolla voi lepäillä.

– Mutta kyllä lumessakin voi saada ihania hepulikohtauksia ja painia ja haistella asioita, Riikka kertoo.

Turkkiin tarttunut lumi ei kuitenkaan aiheuta Hepussa riemunkiljahduksia.

– Kyllä ne harmittavat ja aiheuttavat selvästi ärtymystä. Mäyräkoiramaiseen tapaan Hepun mielestä syyllinen on oma emäntä ja katseet ovat hyvin masentuneita ja hiukan tuomitsevia. Myös tuhahduksia kuuluu, mutta lopulta herra tyytyy kohtaloonsa, Riikka toteaa.

Lumesta pääsee eroon kuitenkin onneksi sisällä, jossa Riikka suihkuttaa Hepun turkkia lämpimällä vedellä käsisuihkulla.

– Heppu pitää suihkuttelusta, kun kylmä lumi lähtee pois, mutta sitten maha märkänä taas ärsyttää hetken ja pitää saada herkku.

Heppua Riikka kuvailee hyvin kiltiksi koiraksi, joka kuitenkin pitää myös oman päänsä.

– Heppu on pieni sitkeä koira, joka seuraisi minua vaikka maailman ääriin, mutta parhaiten Heppu viihtyy kotona sohvalla lähellä minua katselemassa ikkunasta ulos, Riikka sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja