Vantaalaisella Hulda-koiralla on todella erikoinen taito – kiipeilee ja hyppii puihin kuin orava

Hulda-koira osaa hyppiä ja kiipeillä puissa 0:17

Hulda-koiralla on erikoinen taito: se osaa kiivetä puihin ja roikkua niissä. Katso koiran taidonnäyte yllä olevalta videolta!

Jos Vantaalla liikkuu samoissa lenkkimaastoissa kuin Iissa ja tämän 4-vuotias Hulda-koira, voi joutua hieraisemaan kerran jos toisenkin silmiään. Bull-tyyppinen sekarotuinen koira osaa nimittäin kiipeillä puissa!

– Kuten varmaan huomaa, niin koira on ihan fiiliksissä, kun saa tehdä tätä. Tämä onkin Huldan yksiä lempijuttuja, mitä tehdään, Iissa kertoo MTV Lifestyle-sivustolle.

Miten ihmeessä koira on oppinut kiipeilemään?

Opittu harrastus

– Idea puissa kiipeilyyn on tullut eri koiraharrastuslajeista, kuten dog wall climbing ja high jump, joissa koirat kiipeävät seinää pitkin ja hyppivät korkeita hyppyjä. Usein näissä nähdään juuri bull-tyypin koiria. Olemme siitä sitten soveltaneet harrastusta puiden avulla, Iissa kertoo.

– Monesti tämän tyyppisillä koirilla on tällainen tekeminen jo synnynnäisenä lahjana, ja pienellä ohjauksella ja harjoittelulla saadaan korkeitakin hyppyjä ja kiipeilyjä aikaiseksi.

Usein harjoituksissa hyödynnetään joitakin leluja, kuten yllä olevassa videossa voi nähdä. Joskus koira saattaa kuitenkin vain hypätä puun oksaan kiinni.

– Hulda on tehnyt tätä jo tovin, ja nykyään sille ei tarvitse kuin näyttää mihin kiivetä. Joskus se keksii roikkua oksissa ihan itsekseenkin, Iissa selittää.

"Se nauttii, kun pääsee toteuttamaan itseään"

Hän kertoo, että Huldan kanssa harrastetaan myös monenlaista muutakin liikuntaa ja koira on muun muassa kisannut taakanvedossa ja viehejuoksussa hyvällä menestyksellä.

– Tämän tyyppinen koira vaatii paljon fyysistä tekemistä, ja se nauttii, kun pääsee tekemään ja toteuttamaan itseään, Iissa sanoo.

Iissan koirista Huldan veli Pasi ja niiden äiti Elmis harrastavat myös kiipeilylajeja, mutta muut eivät ole Iissan mukaan yhtä antaumuksella mukana kuin Hulda.

Huldan luonnetta omistaja kuvailee jyrmyksi.

– Kotioloissa se on yhtä villi kuin viherkasvi ja parhaiten sen perusluonnetta kuvailee Ihaa-aasi. Mutta sitten kun pääsee tekemään lempijuttujaan, muuttuu meno täysin ja koira syttyy nollasta sataan nanosekunnissa, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat