Myrkytetyksi epäilty Aleksei Navalnyi esiintyi videolla ensimmäistä kertaa kuukausiin – uhkana uusi, kymmenien vuosien vankeustuomio

Navalnyi esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuukausiin – Tältä myrkytetyksi epäilty oppositioaktivisti näyttää 1:19
Katso videolta, miltä Aleksei Navalnyi näytti keskiviikkona.

Oppositiopoliitikon terveydentilasta on viime aikoina kuulunut vakavia tietoja. Navalnyi esiintyi nyt laihtuneena videolla. Oikeus hiljensi Navalnyin kesken kaiken, kun hän oli vastaamassa median kysymyksiin.

Vuodesta 2021 vankeudessa ollut Aleksei Navalnyi, 46, osallistui videoyhteyden kautta tänään keskiviikkona oikeuden kuulemiseen Moskovassa.

Navalnyi kertoi oikeudessa, että häntä saattaa odottaa pian uusi vankeustuomio.

Navalnyin mukaan häntä kohtaan on avattu uusi terrorismiin liittyvä rikostutkinta, josta hän voisi omien sanojensa mukaan saada jopa 30 vuoden vankeustuomion.

Navalnyi kutsui uutta tutkintaa absurdiksi.

Navalnyi istuu Venäjällä tällä hetkellä 11 vuoden ja 6 kuukauden vankeustuomiota petoksesta sekä oikeuden halventamisesta.

Uutiskanava Reutersin mukaan Navalnyi yritti jatkaa puhettaan ja pitää lausunnon etäyhteydellä, mutta hänen ruutunsa vaimennettiin pian tämän jälkeen.

Avustaja: Navalnyilla vakavia terveysongelmia

Navalnyi on kärsinyt viime aikoina terveysongelmista.

Navalnyin avustaja Ruslan Shadveddinov kertoi medialle tässä kuussa, että Navalnyi olisi laihtunut viimeisten viikkojen aikana huomattavasti. Shadveddinovin mukaan on mahdollista, että Navalnyi on myrkytetty, sillä hän kärsii tällä hetkellä pahoista vatsakivuista.

Katso artikkelin alusta, miten oikeus hiljensi Navalnyin.

Video: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat