Navalnyi kertoo videolla voinnistaan: "Jos minua onkin Novitshokilla myrkytetty, selviän jotenkin"

Hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi nähtiin julkisuudessa nälkälakon jälkeen – viimeksi painanut näin vähän lukiossa 0:45
Parin vuoden takaisella videolla näkyy, miten hurjasti Aleksei Navalnyi oli laihtunut vankilassa.

Venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin kunto on heikentynyt nopeasti hänen ollessaan eristysselissä venäläisessä vankilassa. Eilen Navalnyi kertoi videoyhteydellä voinnistaan.

Poliittisena vankina olevan Aleksei Navalnyin terveydentila on viime aikoina herättänyt huolta.

Viime viikolla Navalnyi kamppaili tiedottajansa mukaan vankilassa "salaperäisen sairauden kanssa", jonka aiheuttaja saattaa olla jonkinlainen hitaasti vaikuttava myrkky.

Eilen keskiviikkona Navalnyi puhui videopuhelun päämajansa entisen Ufan kaupungin johtajan Lilia Chanyshevan kanssa. Riippumaton Meduza julkaisi videon, jonka voit katsoa täältä.

– Minulla on kaikki hyvin. Jos minua onkin Novitshokilla (hermomyrkky) myrkytetty, selviän jotenkin, Navalnyi vastasi Chanysevan huolestuneeseen kysymykseen hänen voinnistaan.

– Aina ei ole helppoa, mutta taistelen, miten pystyn. Ymmärsin vanhan sananlaskun, kun jouduin vankilaan. Nimittäin sen, että ihmiset voivat elää missä vain, myös täällä. Täällä vankilassakin on elämää, Navalnyi jatkoi.

"Yritä pysyä hengissä"

Navalnyin päämajan entistä johtajaa Lilia Chanyshevaa uhkaa jopa 18 vuoden vankeusrangaistus Navalnyin tukemisesta sekä "ääriliikkeen perustamisesta tai johtamisesta". Chanysheva on ollut pidätettynä 9. marraskuuta 2021 lähtien.

Videopuhelussa Navalnyi ja Chanysheva vertailivat vankilaoloja Moskovassa ja Ufassa.

– Täällä Ufassa ei ole vankilan ulkoilualueella kattoa, joten näkyy taivasta ja sataa lunta, se on mukavaa, Chanysheva sanoi.

Videolla Navalnyi vaikuttaa olevan positiivisella tuulella. Hän kiitti Chanyshevaa aktivistin inspiroivasta esimerkistä.

– Älä minusta huolehdi. Keskity omaan tilanteeseesi ja siihen kukoistavaan tulevaisuuden Venäjään, jonka vielä saavutamme. Sinun kaltaistesi ansiosta saavutamme sen varmasti. En ole koskaan epäillyt sinua sekuntiakaan, Navalnyi sanoi.

– Ole kiltti ja yritä nyt pysyä hengissä siellä (vankilassa), Chanysheva puolestaan sanoi Navalnyille.

Lue myös:

    Uusimmat