Muskeliautojen pyhä kolminaisuus eli ZL1, GT500 ja Hellcat ensimmäistä kertaa viivalla – voittajasta ei ole epäselvyyttä

Shelby Mustang GT500 on historian tehokkain katulaillinen Ford 0:48
Shelby Mustang GT500 on historian tehokkain katulaillinen Ford.

Yhteensä yli 2 200 hevosvoimaa tarjoilevat muskeliautot laitettiin ultimaattiseen kiihdytyskilpailuun.

YouTube-kanava Edmunds on julkaissut videon kiihdytyskisasta, jota automaailma on odottanut kuola valuen. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun kolmen ikonisen muskeliauton uusimmat ja tehokkaimmat versiot laitetaan samaan aikaan viivalle.

Euroopassa kaikkein suorituskykyisimpien autojen "pyhänä kolminaisuutena" on pidetty Ferrari LaFerraria, McLaren P1:tä sekä Porsche 918 Spyderia.

Yhdysvalloissa se kaikkein himottavin kolmikko koostuu kuitenkin hieman järeämmistä menopeleistä. Muskeliautoista ikonisimmat, Chevrolet Camaro, Ford Mustang ja Dodge Challenger, ovat itsessään varsin yleisiä ajoneuvoja rapakon takana, mutta jutun perästä löytyvällä videolla ei nähdä mitään karvalakkimalleja.

Viivalle on nimittäin saatu Chevrolet Camaro ZL1, Ford Mustang Shelby GT500 sekä Dodge Challenger Hellcat. Kukin niistä on tehokkain versio, mitä kyseisestä mallista on koskaan valmistettu.

Kaikkien kolmen konepellin alla mylvii tehokas V8, jonka tuottamat hevosvoimat välitetään takarenkaille automaattivaihteiston avustuksella.

Camaron tehot (650 hevosvoimaa) jäävät jälkeen muista, mutta toisaalta se on myös kaikkein kevein (1 765 kg). Mustangista otetaan irti 760 hevosta, mutta painoa on 1 841 kiloa. Challenger tarjoilee 797 heppaa, mutta 2 053 kilon paino hillitsee menohaluja. Camaron ja Challengerin V8 on 6,2-litrainen, kun taas Mustangissa joutuu "tyytymään" 5,2-litraiseen.

Mutta miten käy itse kisassa? Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat