Muotifanien suosikit ja statussymbolit – näin toteutat trendityylit edullisemmin

Muotibloggaajien ja -toimittajien suosioon nousee joka kaudella muutama vaate ylitse muiden.

Jossain vaiheessa fashionistat tunnisti esimerkiksi Kenzon tiikeri-printeistä, Celinen Trapeze-laukusta, Acnen Pistols-buutseista tai Isabel Marantin nilkkureista, joita kannattaakin yhä vaalia kaapissaan. Uusi kausi tuo kuitenkin mukanaan uudet kujeet! Listasimme tämän hetken trendivillityksiä ja it-tuotteita, ja etsimme niille edullisemmat vaihtoehdot.

1. Lierihattu

Pipoa päheämpi pään lämmittäjä on tyylikäs, villakankainen lierihattu. Muotitietoiset rakastavat ranskalaisen Maison Michelin hattuja tai italialaisen Borsalinon klassisia luomuksia. Mikäli et halua pulittaa hatusta montaa sataa euroa, turvaudu ketjuliikkeiden valikoimiin. Varmista kuitenkin, että hatun materiaali on lämmintä villaa!

2. Viitta

Burberryn poncho on bongattu useankin julkimon ja muotiammattilaisen harteilta. Viitta on syksyn suurimpia trendejä, ja sopii erinomaisesti kerrospukeutumiseen. Heitä viitta talvitakkisi päälle ja tarkenet vielä pakkastenkin tullessa!

Omilla nimikirjaimilla kirjailtu Burberryn laatuviltti kustantaa kuitenkin tuhat euroa. Jos ylimääräistä tonnia ei loju tilillä, käytä ponchona esimerkiksi isoa villahuivia.

3. Ylipolvensaappaat

Cowboy-buutsit ovat yhä coolit, samoin nyöritetyt nilkurit ja paksupohjaiset brogue-herrainkengät. Kenkätrendeissä näkyy lisäksi kitten heeliä ja teräviä kärkiä, mutta Suomen oloihinkin sopivin trendi ovat yli polven saappaat. Välttele kuitenkin Pretty woman -leffan ja Kolmen muskettisoturin viboja ja käytä trendiä harkiten, esimerkiksi rentojen neulemekkojen parina.

Edullisesti luot saman lookin pukemalla tavallisten mustien saappaiden tai nilkkureiden kanssa mustat yli polven ulottuvat sukat. Lämpimämmät kuin sukkahousut, mutta helpommat kuin saappaat!

4. Pörröinen turkissomiste

Turkis jatkaa muodissa ja näyttäytyy tällä kaudella esimerkiksi värikkäissä, pörröisissä asusteissa. Karvaiset lapaset, kaulaliinat ja laukut pörhistelevät nyt kaikissa sateenkaaren väreissä.

Muotifanit ovat erityisen hullaantuneet italialaisen Fendin hullutteleviin "laukkumonstereihin", pieniin ja pörröisiin avaimenperämaskotteihin. Pikkuisella koristeella on kuitenkin hirviömäinen hinta: yli 600 euroa.

Toimitus ei ole vakuuttunut räikeän värisistä turkiksista, eikä etenkään 600 euron hintaisesta avaimenperästä. Sen sijaan aitoa turkista halajava löytää eettisemmän vaihtoehdon hankkimalla kotimaista villiturkista.

5. Chloè'n Drew-laukku

Muodikkaimmat laukut ovat tänä syksynä pussukkamaisia tai käytännöllisiä reppuja: esimerkiksi Chanelin graffitisomisteinen reppu on keikkunut lukuisien katutyylitaitureiden selässä. Varsinaisten it-laukkujen valtakausi alkaa olla ohi, mutta yksi laukku lienee tulevaisuuden klassikko: Chloè'n Drew-olkalaukku.

Pariisilaisen muotitalon linjakas olkalaukku viihtyy lähes jokaisen bloggaajan ja muotitoimittajan käsipuolessa. Klassinen ja laadukas nahkalaukku on kestävä mutta kallis sijoitus, sillä hintaa asusteella on yli 1000 euroa.

Edullisempi, mutta samanhenkinen laukku on esimerkiksi kotimaisen Lumi Accessoriesin Olivia -laukku.

6. Hullutteleva clutch-laukku

Iskevät sloganit, hupsut muodot ja ylenpalttiset krumeluurit somistavat kauden kirjekuorilaukkuja. Esimerkiksi Moschinon pikaruokaketjusta inspiroituneet laukut ovat osoittautuneet suosituiksi. Mikäli 700 euroa McDonaldsin juomamukia muistuttavasta laukusta tuntuu liian suolaiselta, säväytä pikkujouluissa vaikka näillä seuralaisilla:

6. Midihame

Midi on syksyn trendikkäin hameenmitta, ja lämmittävä hameenpituus on armelias valinta Pohjolan talveen tuomituille. Kapea siluetti on vähemmän tätimäinen kuin leveähelmainen malli. Yhdistä se esimerkiksi samansävyiseen neuleeseen ja korosta vyötäröä vyöllä.

7. Säväyttävät korvakorut

Sesongin korut ovat särmikkäitä ja näyttäviä. Ear cuff-korvakorut ja nivelsormukset ovat yhä in, mutta myös minimalistiset 1990-luvun linjat ovat nyt ajankohtaisia. Esimerkiksi helmet  hurmaavat moderneissa, jännittävissä koruissa. Trendsettereiden Dior-korviksilla on kuitenkin kova hinta, mutta korutrendeihin pääsee käsiksi helpommallakin.

Lue myös:

    Uusimmat