Mainos

MTV3 suomalaisten suosikki: Tavoittaa viikottain 80 prosenttia suomalaisista

2:08

Television rooli on korostunut suorissa lähetyksissä, jotka tarjoavat yhteisiä elämyksiä ja kokoavat perheet television ääreen. Finnpanelin vuosikatsauksessa katsotuimpien ohjelmien joukossa olikin uutisia, urheilua ja viihdettä. 

MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan viime vuosi oli vahva uutisvuosi ja MTV3-kanava keräsi prime timessa kaikkien tv-kanavien uutis- ja säälähetysten katselusta lähes 55 prosenttia alle 55-vuotiaissa. 

– Uutisilla menee nyt mukavasti. Meidän Seitsemän ja Kymmenen Uutisten katselu on kasvanut viime vuonna. Uutisten menestymiseen on useita syitä. Nyt tapahtuu todella isoja asioita maailmassa ja televisiouutisista on tullutkin sellainen kokoava lähetys, jossa käydään läpi päivän uutiset ja pirstaleisetkin asiat asettuvat omiin uomiinsa, toteaa Ylä-Anttila.

MTV:n katselu lisääntynyt

Finnpanelin mukaan MTV3 tavoitti viikoittain kaikista tv-kanavista eniten katsojia. Suomalaisista peräti 80 prosenttia katsoi kolmosta.  

Kanavien viikkotavoittavuus 2015
Kaikki 10 vuotta täyttäneet
MTV380%
Yle TV176%
Yle TV273%
Lähde: Finnpanel

MTV:n kanavat olivat viime vuonna suosituimmat alle 45-vuotiaiden joukossa. 

Tv-yhtiöiden katseluosuudet2015
Alle 45-vuotiaat
MTV 31%
Yle25%
Nelonen22%
Lähde: Finnpanel

Viikonlopun viihdesarjat kiinnostivat

Viime vuonna lauantai-iltaisin television ääreen kokoonnuttiin katsomaan koko perheen uutuusohjelmaa Kingiä, joka olikin kaikista suomalaisista televisiosarjoista katsotuin.

Katsotuimmat tv-sarjat 2015
Kingi MTV3
Vain elämääNelonen, Liv
PutousMTV3, Sub
Lähde: Finnpanel


MTV Katsomo-palvelussa katsotuinta sisältöä oli Posse ja kokonaiskatselumäärissä Salatut elämät.

Tutkimuspäällikkö Paul Lee Deloittelta tyrmää täysin kaikki usein esitetyt väitteet perinteisen television syrjäytymisestä tulevaisuudessa.

– Yksi syy perinteisen television aseman säilymiseen on isolle ruudulle tehty laadukas sisältö, josta ei voi nauttia pieneltä ruudulta. Televisio viihdyttää ja rentouttaa päivän päätteeksi. Tv-ohjelmia ovat mukavampia katsoa hyvässä seurassa, jolloin kokemuksen voi jakaa toisten kanssa, toteaa Lee.

Samanlaiset näkemykset television säilymisestä tärkeässä osassa ihmisten elämässä ja arjessa on MTV Uutisten vastaavalla päätoimittajalla Merja Ylä-Anttilalla.

– Puhutaan kansakunnan yhteisistä synkronoiduista hetkistä, jossa kaikki jakavat samaa asiaa. Se, että tässä ja nyt koet suoria elämyksiä on se television voima. Eikä sellainen leirituli ajattelu ole muuttunut miksikään sieltä aikojen alusta, että tarinoita halutaan yhdessä kuulla ja jakaa, iloitsee Ylä-Anttila.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.