MTV testaa: Superleveä näyttö itsenäisyysjuhlan tehokatselijalle

Taas on se päivä, kun ihmiset liimautuvat televisioiden ääreen seuraamaan itsenäisyyspäivän juhlia.

Television passiivisen katselun lisäksi moni osallistuu juhlien kommentointiin ja lisätietojen hankkimiseen räpläämällä samanaikaisesti mobiililaitettaan sohvanperukoilta käsin.

Mutta teknologia mahdollistaa intoilevalle juhlahumun seuraajalle myös monia muita interaktiivisen seuraamisen vaihtoehtoja: Miltäpä kuulostaisi erikoisleveällä 21:9 kuvasuhteella varustettu 29-tuumainen näyttö 2550 x 1080 resoluutiolla terästettynä?

Juuri tällainen on Asuksen MX299Q-näyttö, jonka ruudulta voi katsoa kätevästi juhlalähetystä laajakuvaformaatissa samalla, kun näytön reunaan jää vielä sopivasti tilaa vaikkapa Facebook- ja Twitter-sovelluksille.

Erittäin siro, kehyksetön rakenne

Asus MX299Q -näyttö on varustettu erittäin kapeilla, tai oikeastaan olemattomilla, kehyksillä, joten näytön yleisolemus pöydällä on pelkistetyn siro.

29-tuumainen näyttö vaikuttaa suljettuna ollessaan jopa hieman pieneltä, mutta kaikki muuttuu, kun näytön kytkee päälle.

PaneeliLED-taustavalaistu AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching)
Resoluutio2560x1080
Kuvasuhde21:9
Katselukulmat178° 
Kontrasti80 000 000 :1
Vasteaika5ms (Gray to Gray)
KaiuttimetStereokaiuttimet 3W x 2
Mitat700 x 391 x 215 mm, 5,5kg
Hinta499e

Kuva näyttää nimittäin hienolta, ja normaalilta tietokonenäytön katseluetäisyydeltä katsottuna näyttö kattaa sivuttaissuunnassa lähes koko katsojan näkökentän.

Näytön kontrasti, terävyys ja väritoisto ovat mainiolla tasolla. Värit haalistuvat tosin, jos näyttöä katsoo sivusta, mutta tästä huolimatta katselukulmat ovat normaalikäytössä riittävät.

Myös näytön takaa löytyvät liitännät ovat kattavat: DisplayPort-, HDMI/MHL- ja Dual-link DVI -liitännät sekä audioliitännät löytyvät alareunasta siististä rivistä.

Näytön takaosa on monista näytöistä tuttua mustaa, kiiltäväpintaista muovia. Lopputulos on siisti, mutta vaikutelmasta jää uupumaan tietynlainen premium-tuntuma. Muovi kun on aina muovia.

Kaiuttimet on sijoitettu näytön alareunaan ja ne tuottavat kohtalaisen hyvän äänentoiston. Äänestä löytyy jopa hieman matalampiakin taajuuksia.

Mutta mikäli haluat kuunnella juhlamusiikkia mahdollisimman laadukkaasti, niin erillinen kaiutinjärjestelmä on selvästi parempi vaihtoehto.

Leveä näyttö taipuu moneen käyttötarkoitukseen

Erikoisleveä MX299Q sopii muotonsa puolesta moneen tarkoitukseen. Näyttö tarjoaa 33 prosenttia enemmän kuva-alaa verrattuna vastaavan kokoluokan Full HD -näyttöön.

Leveän näytön tarjoama ylimääräinen tila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi videoeditoinnin ja kuvankäsittelyn tarpeisiin. Näyttö on pätevä myös pidettäessä useita sovellusikkunoita avoinna samanaikaisesti.

Sillä voi myös katsoa 2.35:1 -formaatissa olevia Hollywood-leffoja ilman ylä- ja alareunan mustia palkkeja.

Asus MX299Q -näytön hinta on noin 500 euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja