MTV:n politiikan toimittaja kommentoi Marinin Hornet-lausuntoja – "Nyt ei ollut ihan onnistunut avaus"

MTV: n politiikan toimittaja Vesa Kallionpää kommentoi Marinin Hornet lausuntoja – "Nyt ei ollut ihan onnistunut avaus" 4:10
MTV:n politiikan toimittaja Vesa Kallionpää kommentoi Marinin Hornet-lausuntoja – "Nyt ei ollut ihan onnistunut avaus"

Pääministeri Sanna Marin sanoi perjantaina, että Suomessa voitaisiin keskustella käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan. 

Marinin kommentti on herättänyt keskustelua ja sitä on pidetty enemmän tai vähemmän epäonnistuneena.

– Tämän mittaluokan ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä keskustellaan aina valtiojohdossa etukäteen, eikä tehdä tällaisia ikään kuin löysiä heittoja, sanoi MTV:n politiikan toimittaja Vesa Kallionpää MTV uutiset Livessä.

Presidentti Sauli Niinistö ja puolustusministeri Antti Kaikkonen riensivät kommentoimaan, että Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan ei ole keskusteltu.

– Kaikki muutkin ovat olleet sitä mieltä, enemmän tai vähemmän suoraan, että nyt ei ollut ihan onnistunut avaus.

Presidentti Niinistö oli samaan aikaan Yhdysvalloissa edistämässä Suomen Nato-jäsenyyttä, ja Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on aiemmin ilmoittanut että Yhdysvallat ei aio toimittaa hävittäjiä Ukrainaan.

– On vähän kiusallista jos tulevan Nato-maan pääministeri on toisilla linjoilla.

Kallionpään mukaan on vaikea sanoa, että oliko Marinin lausunnossa mukana ja kuinka paljon vaalitaktiikkaa tuleviin eduskuntavaaleihin.

– Jos Marinin tarkoitus oli ikään kuin kohottaa ulkopoliittista profiilia, niin kyllä se pieleen meni. Jos kyse oli tietämättömyydestä, lapsuksesta tai ajatusvirheestä, niin se pitäisi kyllä nopeasti korjata.

Miksi Marinin lausunnosta nousi niin suuri kohu? Katso koko haastattelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat