Mainos

MTV Digi kokeili: Maailman ohuin läppäri on kännykän paksuinen - mutta on siinä jotain valtavaakin

Kannettavien tietokoneiden valmistajilla tuntuu olevan käynnissä alituinen kilpailu siitä, kuka valmistaa maailman ohuimman kannettavan. Tittelin haltija vaihtuukin melko tiuhaan tahtiin.

Käyttäjää ajatellen millin murto-osien eroilla paksuudessa ei välttämättä ole suurtakaan merkitystä, mutta onhan se kieltämättä tehokas markkinointikikka. Kilpailun seurauksena läppärit ovat kuitenkin litistyneet ällistyttävän ohuiksi läpysköiksi.

Plussaa

-Laatuvaikutelma

-Erittäin ohut ja kevyt

-Jämäkkä rakenne

-Suurikokoinen hiiren kosketuslevy

-Näppäimistön tuntuma

-Hinta/laatusuhde

Miinusta

-Näyttö ei tue kosketuskäyttöä

-Näppäimistössä ei taustavaloa

-Liitäntöjä niukahkosti

MTV Digi otti kokeiluun läppäreiden tämänhetkisen ohuustittelin haltijan, Acer Swift 7:n. Alumiininen herkku on alle sentin paksuinen - se on verrattavissa nykyisten kännyköiden ja tablettien paksuuteen. Tästä huolimatta kyseessä on täysiverinen Windows 10 läppäri, jota vauhdittaa Intel i5 -suoritin. Tallennustilasta huolehtii 256 Gt:n SSD-levy ja muistia on 8 Gt. 13,3-tuumainen näyttö tarjoaa Full HD -tarkkuuden kuvan. Ohut kokonaisuus painaa vain 1,1 kiloa. 

Swift 7 tarjoaa varsin mallikkaan käyttötuntuman. Ohuudestaan huolimatta metallinen runko on saatu toteutettua hyvin jäykäksi. Rungon taipuilua tai ylimääräisiä nitinöitä ei ole laitteesta havaittavissa.

Laite on mitä oivallisin sylikäytössä sillä sen pohjan pinta-ala on suurehko. Myös näyttö on hyvälaatuinen, mutta se ei valitettavasti tue kosketuskäyttöä. Täysikokoinen näppäimistö soveltuu erinomaisesti pitkiä tekstejä kirjoittavalle henkilölle, joskaan se ei ole taustavalaistu hämärässä käyttöä ajatellen.

Valtavan kokoinen kosketuslevy on todellista plussaa

Ehdotonta plussaa laitteessa on valtavan kokoinen hiiren kosketuslevy. Se on kooltaan lähes kaksi kertaa perinteistä kosketusalustaa suurempi. Muutenkin kosketusalustan käyttö ja klikkaustuntuma on kiitettävällä tasolla.

Tällaisten kosketuslevyjen toivoisi yleistyvän muihinkin kannettaviin, sillä se tekee hiiren kursorin liikuttelusta ja Windowsin kosketusominaisuuksien käytöstä todella miellyttävää ja jouheaa.

Periaattteessa Swift 7:n kosketuslevy alkaakin muistuttaa kooltaan jo pienikokoista piirtopöytää.

Acer Swift 7


-Käyttöjärjestelmä: Windows 10

-Prosessori: Intel Core i5 1,2 GHz kaksiydinsuoritin

-Tallennus: 256 Gt SSD

-Näyttö: 13,3-tuumainen IPS (1920X1080)

-Akkukesto: 9 tuntia (valmistajan ilmoittama)

-Liitännät 2 x USB Type C, kuulokeliitäntä

-Mitat 324,6 x 229,6 x 9,98 mm, 1,125kg

-Hinta: 1100 e

Akkukestoksi valmistaja lupaa jopa 9 tuntia, eli laitteen pitäisi selvitä työpäivän käytöstä ilman ylimääräisiä latailuja.

Acer Swift 7:n käyttötuntuma on erittäin miellyttävä ja tähän nähden 1100 euron myyntihinta on kohtuullinen. Kone ei ole varsinaisesti ominaisuuksiltaan mikään tykki, mutta sillä selviytyy kaikenlaisesta peruskäytöstä mallikkaasti.

Toivomisen varaa jätti muutamat karsitut ominaisuudet: Näytön kosketusominaisuuden ja näppäimistön taustavalon lisäksi liitäntävalikoima on vaisuhko: Kuulokeliitännän lisäksi reunasta löytyy kaksi USB Type C -porttia.

Olisimme toivoneet, että laitteen mukana toimitettaisiin USB-porttiin kytkettävä ylimääräinen liitäntäboksi, joka lisäisi laitteeseen yleisimmin käytettyjä liitäntöjä, kuten HDMI-liitännän. Tällainen liitäntäboksi toimitetaan esimerkiksi hiljattain testaamastamme Asus Zenpad 3 -kannettavan mukana.

Joka tapauksessa hintaansa nähden Acer Swift 7 jättää itsestään hyvin korkeatasoisen ja hyvin viimeistellyn vaikutelman. Kyseessä on erittäin hyvä vaihtoehto kevyttä läppäriä hankkivalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.