MT: Lähes puolet suomalaisista hyväksyy Turkin kanssa tehdyn sopimuksen

Hivenen alle puolet eli 49 prosenttia suomalaisista hyväksyy Suomen ja Turkin solmiman yhteisymmärrysasiakirjan, joka mahdollistaa Suomen ja Ruotsin pääsyn puolustusliitto Naton jäseneksi. Asia selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista miehistä 59 prosenttia hyväksyy sopimuksen Turkin kanssa, naisista 39 prosenttia. Alueellisesti vastaajien keskuudessa ei ollut merkittäviä eroja.

Eniten sopimuksen hyväksyjiä löytyi kokoomuksen kannattajista, 64 prosenttia. Myös perussuomalaisten ja RKP:n kannattajien joukossa oli paljon sopimuksen kannattajia, yli 60 prosenttia.

Vähiten sopimus sai tukea vasemmistoliiton kannattajien joukosta, 43 prosenttia. Vasemmistoliiton kannattajista 34 prosenttia vastusti sopimusta.

Turkki puhui Suomen ja Ruotsin kautta muille Nato-maille 4:10
Turkki puhui Suomen ja Ruotsin kautta muille Nato-maille

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kyselyyn vastanneista naisista joka toinen ei kannattanut eikä vastustanut sopimusta. Miesvastaajista hieman useampi kuin kaksi kymmenestä ei kannattanut eikä vastustanut sopimusta.

Kantar TNS Agri kysyi asiaa tuhannelta suomalaiselta heinäkuun alussa. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kuinka tyytyväinen olette Turkin, Suomen ja Ruotsin allekirjoittamaan asiakirjaan, presidentti Niinistö? 4:50
Kuinka tyytyväinen olette Turkin, Suomen ja Ruotsin allekirjoittamaan asiakirjaan, presidentti Niinistö?

Lue myös:

    Uusimmat