Morsiusneito ei suostunut ostamaan 12 000 euron mekkoa – morsian katkaisi välit: "Hän ei ole se ihminen, joka luulin hänen olevan"

Onnettoman morsiusneidon piti päästä osalliseksi pitkäaikaisen ystävänsä häihin, mutta morsiamen kallis maku koitui ystävyyden kohtaloksi. 

A Practical wedding -hääsivusto kertoo epäonnisen morsiusneidon tarinan. Nimimerkillä Unhappy ex-bridesmaid and blacklisted ex-friend, suomeksi siis "onneton ex-morsiusneito ja mustalle listalle joutunut ex-ystävä", ihmettelee tilannetta, johon on joutunut.

Onnettoman morsiusneidon piti päästä osalliseksi pitkäaikaisen ystävänsä häihin. Kaksikko on tuntenut yli 15 vuotta, ja morsiusneidon mukaan he morsiamen kanssa ovat "kuin siskokset". Nainen suostui morsiusneidoksi tajuamatta, että tulevalla morsiamella oli hyvin kallis maku – hänen tuleva sulhasensa kun oli rikas.

Pian kävi ilmi, että morsiusneitojen pitäisi itse maksaa omat, morsiamen valitsemat hääasunsa. Halvin mekko maksoi 7000 dollaria, noin 6000 euroa.

– Kyllä, juuri niin, 7000 dollaria on hänen halvimman valintansa hinta, eikä siihen sisälly muutoksia, kenkiä, koruja, hiusten laittoa, meikkiä ja niin edelleen. Mekko, joka on hänen suosikkinsa, maksaa 15 000 dollaria (yli 12 000 euroa, toim.huom.) ennen muutoksia, morsiusneito kuvailee.

Hinnasta ei annettu mitään varoitusta etukäteen. Morsiusneito kertoo ymmärtäneensä, että häihin liittyy kuluja, mutta hinnan korkeus tuli yllätyksenä. Kaiken lisäksi mekkojen hinta selvisi vasta liikkeessä.

– Vedin hänet sivuun ja kerroin hänelle, että minun pitäisi perua morsiusneitona oleminen, ja kerroin, miksi (ettei minulla ole varaa hänen valitsemaansa mekkoon, tai kenkiin, asusteisiin, muutoksiin ja muuhun). Kerroin, hänelle, että osallistuisin mielelläni jollakin muulla tavalla (vaikka lukisin jotakin), ja jos se ei olisi mahdollista, olisin tyytyväinen saadessani olla vain vieras. Hän oli hyvin, hyvin järkyttynyt, sanoi, etten voi perua ja niin edelleen. Häihin on vielä vuosi aikaa, joten ajattelin, että hänellä on aikaa pyytää joku muu morsiusneidokseen.

Episodin jälkeen tuleva morsian lakkasi vastaamasta ex-morsiusneitonsa viesteihin. Lopulta morsiusneitoutensa perunut nainen kirjoitti hänelle pitkän kirjeen siitä, miten hän arvostaa heidän ystävyyttään, mutta tuhansien dollarien mekko on liian kallis. 

Morsian vastasi omalla kirjeellään.

– Hän kertoi, miten loukattu on sen vuoksi, että peruin osallistumiseni, että ilmeisesti en arvosta häntä tai pitkää ystävyyttämme, koska jos arvostaisin, olisin paikalla hänen häissään, morsiusneito kuvaa.

– Hän sanoi, etten ansaitse häntä, ja että hän ei enää koskaan aio puhua minulle, morsiusneito kuvaa.

– Ovatko kaikki morsiamet niin älyttömiä, etteivät ota huomioon morsiusneitojensa budjetteja, kun valitsevat mekkoja? Olisiko minun pitänyt kertoa hänelle rajani mekon hinnan suhteen? Hän sanoi myös, etten ole tervetullut hänen häihinsä. Suren yli 15 vuoden ystävyyden päättymistä, minuun sattuu ja olen hämmentynyt.

Tilanne tulehtunut vielä kaksi vuotta myöhemminkin

Kysymyksiin vastaava Liz Moorhead totesi, että morsiusneito toimi aivan oikein ymmärtäessään rahavarojensa rajallisuuden ja sanoessaan siitä ääneen. Morsian puolestaan sai päättää, miten reagoi uutiseen. Hän päätti loukkaantua siitä henkilökohtaisella tasolla.

– Hänen loukatut tunteensa ovat ikäviä, mutta niille ei ole perustetta eivätkä ne ole sinun vastuullasi, Moorhead totesi.

Kaksi vuotta myöhemmin Moorhead sai onnettomalta morsiusneidolta päivityksen tilanteeseen. Morsiusneito ei taipunut, ei ostanut morsiusneidon pukua ja sai myöhemmin tietää, että koko asukokonaisuuden hinnaksi tuli noin 20 000 dollaria. Häät juhlittiin ilman häntä.

– Hän ei ole soittanut, viestittänyt tai kirjoittanut minulle. Annoin hänelle aikaa ajatellen, että häähullutuksen ja -hässäkän laannuttua hän tulisi järkiinsä. Lähetin hänelle kortin kuukausia häiden jälkeen, kerroin, että olen pahoillani, ettei minulla ollut varaa olla osa häitä, että olimme ystäviä kauan ja toivon hänelle hyvää. Kortti palautettiin minulle ja siinä kerrottiin hänen käsialallaan, ettei hän koskaan voisi antaa anteeksi ja että minun pitäisi pysyä poissa hänen elämästään, joten niin juuri tein.

Morsiusneito kertoo edelleen surevansa ystävää, jonka joskus tunsi.

– En ikävöi morsianta, joka hänestä tuli, ja olen päättänyt, että jos hän on tullut niin pitkän matkan, että on unohtanut vanhan elämänsä ja sen, millaista oli kasvaa työväenluokan köyhänä ja tehdä töitä elääkseen, ja jos hän lukee tämän (menneisyyden) viakseni, hän ei ole se ihminen, joka luulin hänen olevan.

Hän aikoo edelleen säästää rahansa tärkeämpiin asioihin – kuten rikkoutuneen auton korjaamiseen, lääkärilaskuihin ja eläkkeeseen.

***


 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja