Morsian uhkaa vaihtaa kaasoa, ellei ystävä onnistu pudottamaan raskauskilojaan: ”Minulla ei ole mitään lihavia vastaan, mutta joku raja sentään”

Vuoden 2019 kuumimmat häätrendit 7:43
Vuoden 2019 kuumimmat häätrendit ovat tässä! Huomenta Suomen vieraana häämessutuottaja Paula Kirvesmäki ja yrittäjä Henna Koste.

Morsian haluaisi vaihtaa kaasoaan, sillä pelkää ettei hänen ystävänsä onnistu pudottamaan raskauden aikana kertyneitä kiloja.

Koska häät ovat morsiusparille yksi elämän suurimmista tähtihetkistä, etenkin morsian toivoo, että kaikki juhlajärjestelyt menevät suunnitelman mukaisesti. Joistakin morsiamista kuoriutuu suoranaisia kontrollifriikkejä, jotka haluavat vaikuttaa pikkutarkasti esimerkiksi morsiusneitojen asioihin – jopa alusvaatteista ja rusketuksesta lähtien.

Brittiläinen uutissivusto INSIDER bongasi Facebookin That’s It, I’m Wedding Shaming -ryhmässä erään morsiamen kirjoittaman julkaisun.

Ryhmä on yksityinen, mutta eräs ryhmään kuuluvista oli onnistunut nappaamaan morsiamen pöyristyttävästä julkaisusta kuvakaappauksen, joka nyt leviää eri medioissa.

Morsian oli pyytänyt kaasokseen ystävää, joka oli synnyttänyt jokin aika sitten. Nainen oli erittäin harmistunut siitä, ettei ystävä ollut onnistunut pudottamaan raskauden tuomia lisäkiloja toivotussa ajassa.

– Tiedän, ettei se ole helppoa, mutta synnytyksestä on noin 3 viikkoa, ja ystäväni näyttää edelleen siltä kuin olisi raskaana. Hänellä on vähän yli 3 viikkoa aikaa laihduttaa, mutta pahoin pelkään, ettei hän onnistu siinä, morsian tilitti julkaisussaan.

”En anna kaasoni ja hänen raskauskilojensa pilata tärkeää päivääni”

Morsian pelkää, ettei hänen ystävänsä mahtuisi mekkoon, jota oli muokattu ystävälle sopivaksi useita kertoja. Morsian ei halunnut minkäänlaisia muutoksia laatimiinsa suunnitelmiin, eikä siten halunnut nähdä kaasoaan muussa kuin tälle varatussa unelmamekossa.

– Minulla ei ole mitään lihavia vastaan, mutta joku raja sentään, morsian kauhisteli.

Hän kysyikin kanssasisariltaan, voisiko hän antaa kaason tehtävät jollekin toiselle, mikäli hänen ystävänsä ei onnistu painonpudotuksessaan hääpäivään mennessä.

– Menen vain kerran naimisiin, enkä anna kaasoni ja hänen raskauskilojensa pilata tärkeää päivääni, nainen perusteli. 

Some raivostui – myös asiantuntijataholta näkemys

Kuten olettaa saattaa, ryhmän jäsenet eivät ottaneet morsiamen suoraa kysymystä vastaan kepein mielin.

– Onko hänellä mitään käsitystä siitä, miten kovilla keho on raskauden aikana. Raskauskiloista eroon pääseminen vie paljon kauemmin kuin 3 viikkoa, eräs tuhahti.

– Et todellakaan pudota raskauskiloja muutamassa viikossa synnytyksen jälkeen – joskus se vie jopa kuukausia, toinen komppasi.

Mayo Clinic -tutkimuslaitoksen mukaan ensisynnyttäjillä menee tavallisesti puolesta vuodesta vuoteen raskauskilojen pudottamiseen. Myös tutkimukset todistavat, että moni vastasynnyttänyt äiti tuntee epävarmuutta muuttuneen peilikuvansa vuoksi. Painonpudotus aiheuttaa etenkin ensisynnyttäjille kohtuuttomia paineita – puhumattakaan muista vanhemmuuden tuomista paineista ja velvollisuuksista.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: INSIDER, Metro

Lue myös:

    Uusimmat