Morsian lähetti vieraille 2-sivuiset säännöt häihinsä: "Pyydän, syökää jotain ennen kuin tulette juhliimme"

Häät ovat taas suosiossa 1:43
Häät ovat taas suosiossa: Suomessa vuosittain 25 000 hääparia sanoo toisilleen tahdon. MTV Uutiset vieraili häämessuilla aiemmin tänä vuonna.

Brittiläinen The Sun -lehti kertoo morsiamesta, joka laati ohjeet siitä, miten käyttäytyä hänen häissään. Toisin kuin voisi luulla, kirjelmä herätti sen vastaanottajissa pienoista sääliä.

Hääpäivä saattaa aiheuttaa morsiamelle ja sulhaselle paljon stressiä: kukapa ei haluaisi, että oma hääpäivä sujuisi ongelmitta?

Häihin liittyvät järjestelyt, kuten juhlapaikan varaaminen, ruokatarjonnasta päättäminen ja koristeet aiheuttavat päänvaivaa – etenkin silloin, jos hääbudjetti on pieni.

Pukeutumisessa tiettyjä ehtoja

That’ It, I’m Wedding Shaming -nimisessä Facebook-ryhmässä leviää kuva kirjeestä, jolla eräs häitään järjestävä morsian oli lähestynyt vieraitansa.

Morsian halusi kirjeessään terävöittää häihinsä liittyviä yksityiskohtia, sillä hääseremonia kuvattiin suorana lähetyksenä Facebookin kautta niille kutsuvieraille, jotka eivät päässeet syystä tai toisesta paikalle.

Morsian paljasti häävieraille pukeutuvansa pinkkiin häämekkoon, mikä häävieraiden tuli ottaa huomioon. 

– Pyydän, älä pukeudu mihinkään, mikä on samppanjan, pinkin tai vastaavan sävyinen, morsian pyysi.

Tiukka linjaus juhliin saapumisesta

Kuten tavallista, hääpari halusi tietää, kuinka moni kutsutuista oli osallistumassa heidän suureen päiväänsä. Pari oli kuitenkin ilmoitusten suhteen ehdottomia: niille, jotka eivät vastaa kutsuun halutulla tavalla, ei ole istumapaikkaa häissä.

– Vaikka vastaisit kutsuun minulle kasvotusten, otan huomioon vain ne vastaukset, jotka saan sähköpostitse. Odottamaton ilmestyminen juhliin ei ole tervetullutta, morsian ilmoitti.

"Syökää jotain ennen kuin tulette juhliimme"

Hääjuhlien järjestäminen on äveriästä touhua ruokatarjoilujen vuoksi. Morsian oli ottanut myös tämän yksittäisen asian huomioon.

– Juhlavastaanotollamme ei ole paljoa ruokaa tarjolla. Siksi pyydänkin: syökää jotain ennen kuin tulette juhliimme, morsian veisteli.

Ohjelappusten mukaan häissä oli tarjolla vain keksejä ja kakkua, joiden kylkiäisenä tarjolla oli maitoa. Hääpari halusi säästää kustannuksissa järjestämällä nyyttikestit.

Ohjelappunen sai säälivän vastaanoton

Selvästi häistään stressaantunut morsian oli unohtanut mainita, missä aikoo järjestää juhlavastaanottonsa. Päivämäärästä tai kellonajoista ei liioin ollut mainintaa.

– Olen niin hämmentynyt: mitä tapahtuu ja milloin, eräs kirjeen lukenut ihmetteli.

Vaatimattomat häät ja morsiamen laatima kutsu herättivät hämmennyksen lisäksi hieman sääliviä tunteita. Vaikka toisin voisi luulakin, morsiamen kirje oli kirjoitettu hyvässä hengessä.

– Tämä raukka on stressaantunut ja hän on niitä tyyppejä, joka ei halua vaivata kaikkia, yksi puolusti.

– Tämä on oikeastaan aika suloista, eräs tuumasi säännöt luettuaan. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat