Tässä on monen suomalaisen mielestä kesän paras kakku – rakastatko sinäkin?

Britakakku on suomalaisten ikisuosikki.

Britakakku on klassikko, jota koko Suomi rakastaa.

Yksi Suomen suosituimmista kesäkakuista on iki ihana britakakku. Mehevä kakkupohja, makea marenki ja marjat tekevät britakakusta varman hitin. Britakakun täytteitä voi vaihdella sesongin mukaan, mutta klassisin ja monelle rakkain on perinteinen mansikkabrita. 

Britakakku olikin ennen Pinocchio-kakku?

Britakakun nimen alkuperästä ei ole saatavilla pahemmin tietoa-Kakku on mitä ilmeisemmin rantautunut Suomeen rakkaasta naapurimaastamme Ruotsista, jossa se tunnetaan useilla eri nimillä:  Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta.

Ulkoministeriön mukaan Ruotsista tullut Pinocchio-kakun resepti olisi nimenomaan Britan taustalla. Legendan mukaan suomenruotsalaisessa kartanossa keittäjätär nimeltä Brita ryhtyi valmistamaan kyseistä kakkua. Brita antoi nimensä kakulle, koska Pinocchion tarina oli hänen mielestä liian surullinen. 

Jos et vielä ole testannut britakakkua, nyt on korkea aika! Sen valmistaminen on helppoa ja lopputulos palkitsee:

Katso myös videolta vinkit mansikoiden perkaamiseen.

0:18
 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja