Molemmat vanhemmat kuolivat koronaan, kun amerikkalaisäiti toi viruksen töistä kotiin – esikoisen harteille kaatui suuri vastuu

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Jos nämä oireet kuulostavat tutuilta, jää kotiin – voivat kertoa tartunnasta.

Koronavirus tappoi yhdysvaltalaisparin, jonka viisi alaikäistä lasta jäivät orvoiksi. Tragediasta kertoo muiden muassa New York Post.

Vaikka Suomessa koronatilanne on hyvä, ei pidä unohtaa, että monin paikoin kriisi on edelleen akuutti. Esimerkiksi viime sunnuntaina Yhdysvalloissa kuoli alustavien raporttien mukaan 382 ihmistä. Se on enemmän kuin Suomessa koko kevään ja kesän aikana yhteensä.

Synkkiin tilastoihin on päätynyt myös Los Angelesissa asunut pariskunta. 60-vuotias Humberto Ruela-Rivas ja Karina Bonilla, 38, kuolivat koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-sairauteen vain päivän sisällä toisistaan. Pariskunta jätti jälkeensä viisi alaikäistä lasta. Lisäksi Ruela-Rivas oli isä kahdelle aikuiselle tyttärelleen edellisestä liitostaan.

Tyttäristä vanhempi, 35-vuotias Maria Ruelas yrittää nyt saada 2–17-vuotiaiden puolisisarustensa huoltajuuden. Lisäksi hän huolehtii 30-vuotiaasta siskostaan, joka on sairaalahoidossa koronavirusinfektion vuoksi ja sai aivoinfarktin.

Viruksen uskotaan tulleen perheeseen töiden kautta

Pariskunnan nuorin lapsi on vasta 2-vuotias. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Ruelas uskoo, että hänen äitipuolensa toi koronaviruksen perheen kotiin työpaikaltaan. Hedelmämyyjä, jolle Bonilla työskenteli, ei ollut eristänyt itseään, vaikka hänellä oli ollut koronavirusinfektioon viittaavia oireita.

Ruelas toivoo, että ihmiset muistavat rajoitusten höllentämisestä huolimatta, että virusta on edelleen liikkeellä ja se voi nopeasti tuhota perheen.

Sitä, oliko menehtyneellä pariskunnalla koronakuoleman riskiä lisääviä perussairauksia, ei vielä tiedetä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat