MobilePay-maksutapa poistuu K- ja S-kaupoista – tässä syy

Espoolaisen ruokakaupan kassalla ei hötkyillä! Tällainen on hidas kassa 1:05
KATSO MYÖS VIDEO: Espoolaisen ruokakaupan kassa nousi hitiksi. Tällainen on hidas kassa.

MobilePaylla ei pian enää voi maksaa K- ja S-ryhmän kaupoissa. Lisäksi palvelusta poistuu kanta-asiakkuus-ominaisuus.

Alun perin Danske Bankin kehittämän MobilePay-sovelluksen käyttöön tulee jälleen muutoksia, yrityksestä kerrotaan. Aiheesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

MobilePay ja norjalainen Vipps yhdistyivät aiemmin keväällä 2023 uudeksi Vipps MobilePay -yhtiöksi. Yhdistymisen myötä palveluita siirretään nyt yhteiselle teknologia-alustalle, minkä seurauksena erilaisia muutoksia tapahtuu. 

K- ja S-ryhmän kaupoissa ei voi pian enää maksaa MobilePaylla

Yrityksen mukaan MobilePaylla maksaminen maksupäätteellä Bluetooth-yhteyden kautta ei ole enää mahdollista 31.12.2023 jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että K- ja S-ryhmän kaupoissa ei vuodenvaihteen jälkeen voi maksaa enää MobilePaylla. 

– MobilePaylla voi maksaa kaupoissa ja kerryttää kanta-asiakasetuja normaalisti vuoden 2023 loppuun asti, yrityksestä kerrotaan asiakastiedotteessa.

Tämän lisäksi sovelluksessa ei pysty enää aktivoimaan uusia kanta-asiakkuuksia, eli palveluun ei voi liittää enää kauppojen bonuskortteja. Kanta-asiakkuudet-ominaisuus poistuu sovelluksesta kokonaan nykyisessä muodossaan vuodenvaihteen jälkeen.

Maksuominaisuus voi vielä tehdä paluun

Yrityksen mukaan on kuitenkin mahdollista, että MobilePay-maksaminen vielä palaa jollain tapaa S- ja K-kauppoihin.

– Valitettavasti kyseiseen maksutapaan tulee pieni katkos. Tutkimme kuitenkin mahdollisuuksia jatkaa yhteistyötä mahdollisimman pian tulevaisuudessa, MobilePayn sivuilla kerrotaan. 

MobilePay-maksaminen perustuu ainakin tällä hetkellä Bluetooth-yhteyteen, joka ei ole yhtä nopea kuin kilpailijoiden lähiluku eli nfc. 

Yritys muistuttaa, että sovelluksella voi jatkossakin maksaa valtaosassa käyttöpaikoista, joissa se on käynyt aikaisemminkin. 

– Koska MobilePay tekee muutoksia maksuratkaisuihinsa vuoden 2024 alkupuolella, voi muutoksia olla myös muissa käyttöpaikoissa. Tulemme tiedottamaan mahdollisista muutoksista.

MobilePay ilmoitti myös yllättäen loppuvuodesta 2022, että kulujen tasaamiseen tarkoitettu WeShare-sovellus suljetaan. Sovellus lopetti toimintansa helmikuun alussa ja jätti 1,5 miljoonaa käyttäjää pohtimaan korvaavaa sovellusta.

Lue myös:

    Uusimmat