Käytätkö MobilePayta? Yksi ominaisuus voi katkaista käyttösi kuin seinään – tarkista oma tilanteesi

Tiesitkö, että mobiilimaksusovellus MobilePayssa on vuosittainen maksukatto? Raja koskee sekä rahan lähettämistä että vastaanottamista. 

Facebookin kirpputoriryhmissä on noussut esiin MobilePay-mobiilimaksusovelluksen ominaisuus, josta moni ei ole ollut tietoinen. Sovelluksessa on vuosittainen maksuraja, jonka suuruus riippuu siitä, onko käyttäjä tunnistautunut rekisteröitymisen yhteydessä. 

Maksuraja koskee myös rahan vastaanottamista

Tunnistautuneet käyttäjät voivat lähettää rahaa 500 euroa päivässä ja lähettää ja vastaanottaa rahaa yhteensä 15 000 euroa vuodessa. Vuosittainen raja koskee siis lähetetyn ja vastaanotetun rahamäärän yhteissummaa. Jos MobilePay-sovellusta käyttää aktiivisesti esimerkiksi kirpputorimyynteihin ja -ostoihin sekä muuhun arkiseen maksuliikenteeseen, voi raja umpeutua yllättävän nopeasti. 

MobilePaylla voi maksaa esimerkiksi kaupassa, tai erilaisissa sovelluksissa ja verkkokaupoissa. Monet käyttävät sovellusta myös esimerkiksi ravintolalaskun jakamiseen.

Näin tarkistat, paljonko olet jo käyttänyt vuosirajastasi

Omat maksutiedot saa selville sovelluksen asetuksista, maksurajat-valikosta. Sovellus näyttää oman vuosirajan reaaliaikaisen tilanteen.

Jos et ole tunnistautunut sovelluksessa, voit lähettää rahaa 100 euroa päivässä. Vuosittainen raja lähettämiselle ja vastaanottamiselle on tuolloin 5000 euroa. 

MobilePayn toimitusjohtaja: Vuosirajaa ollaan nostamassa 

MobilePayn toimitusjohtaja Anniina Heinonen kertoo MTV:lle sovelluksella olevan jo miljoona käyttäjää, joten aktiivisten käyttäjien keskuudessa maksurajat saattavat hyvinkin tulla vastaan.

– MobilePayssa on ollut jo lanseerauksesta lähtien käytössä päivä- ja vuosikohtaiset maksurajat. MobilePayhin on haluttu tuoda yhtenä turvaelementtinä maksurajat, samaan tapaan kuin maksukorteissakin on. Nykyiset maksurajat ovat olleet aikanaan riittävät, sillä MobilePayn toiminnallisuudet keskittyivät alkuvaiheessa henkilöiden väliseen maksamiseen, Heinonen kertoo.

Nykyään MobilePay toimii maksuvälineenä jo yli 16 000 kaupassa ja sovelluksessa ja sitä voi käyttää myös laskujen maksamiseen. Muuttuneet ja monipuolistuneet käyttötavat ovatkin johtaneet siihen, että maksurajojen nostolle on tarvetta. 

– Olemmekin syyskuussa nostamassa maksurajoja siten, että uusi vuosiraja on 20 000 euroa. Vuosiraja sisältää ainoastaan henkilöiden väliset maksut, joten maksuja kaupoissa tai yrityksille ei tulevaisuudessa enää rajoiteta samalla tavalla. Mobiilimaksaminen Suomessa kehittyy valtavaa vauhtia ja samalla muuttuu myös kuluttajien käyttäytyminen. MobilePayn tavoite on olla mukana tässä kehityksessä ja vastata kuluttajien muuttuviin tarpeisiin.

Huomenta Suomessa keskusteltiin sähköisen kukkaron tietoturvariskeistä:

Markkinaraati: Sähköistyvä kukkaro 15:36

Lue myös:

    Uusimmat