MobilePay sulkee suositun sovelluksensa yllättäen – lähes 1,5 miljoonan käyttäjän etsittävä korvaaja WeSharelle

Danske Bankin kehittämän MobilePayn rinnalla on ollut tarjolla myös kotitalouksien ja kaveriporukoiden kulujen tasaamiseen tarkoitettu WeShare-sovellus. WeShare-sovelluksen toiminta kuitenkin lakkaa 1. helmikuuta 2023.

WeShare-sovellus lakkautetaan kannattamattomana, MobilePay kertoo tiedotteessaan. Palvelua käyttää MobilePayn rinnalla esimerkiksi kotitalouden juoksevien kulujen tasaamiseen, minkä lisäksi sovellus on helpottanut muun muassa ravintolalaskun tai reissukulujen jakamista.

MobilePay ilmoitti viime vuonna yhdistyvänsä norjalaisen Vipps-mobiilimaksusovelluksen kanssa. EU-komissio antoi hyväksyntänsä yhdistymiselle lokakuun lopulla. Päätös WeSharen lakkauttamisesta ei kuitenkaan liity sulautumiseen, vaan päätös on MobilePayn mukaan yksinomaan sen, ja taustalla ovat taloudelliset syyt.

– WeShare on rakennettu eri alustalle kuin MobilePay-sovellus. WeShare tarvitsisi huomattavia investointeja, jotta se voitaisiin siirtää nykyaikaiseen infrastruktuuriin. Tämä olisi pakko tehdä, jos haluaisimme jatkaa tämän palvelun tarjoamista MobilePay-käyttäjien odottamalla laadulla ja käyttökokemuksella, MobilePayn tiedotteessa kerrotaan.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Markkinaraati: Sähköistyvä kukkaro 15:36
KATSO MYÖS: Kukkaro muuttuu sähköiseksi, mutta mitä se tarkoittaa tietoturvan kannalta? Näin asiasta keskusteltiin Huomenta Suomessa vuonna 2018.

WeSharella on ollut Suomessa noin 220 000 käyttäjää, Tanskassa yli 1,2 miljoonaa.

MobilePayn toiveena oli löytää tapoja, joilla WeSharen toiminnan olisi voinut muuttaa kannattavaksi, mutta sellaisia ei tiedotteen mukaan keksitty. Sovellusta ei haluttu muuttaa maksulliseksi.

– WeShare ei tuota tuloja, eikä nykyisessä muodossaan saavuta sellaisia aktiviteettitasoja, jotka voisivat johtaa kannattavaan liiketoimintaan.

Uutta vastaavaa sovellusta ei ole suunnitteilla, eikä MobilePay-sovelluksessa ole WeSharen kaltaisia toimintoja. Tiedotteen mukaan norjalaisessa Vipps-sovelluksessa on kuitenkin WeSharen tarjoamia toimintoja.

– Tulemme yritysten yhdistymisen jälkeen tutkimaan, voisiko nykyisen Vipps-sovelluksen olemassa oleva ominaisuus tulevaisuudessa tulla käyttöön myös Suomessa.

WeShare pysyy toiminnassa 1. helmikuuta 2023 asti, mutta uusien käyttäjien liittyminen estetään jo aivan lähiaikoina.

Lähde: MobilePay

Lue myös:

    Uusimmat