Mitä tapahtuu Volkkareille, Seateille ja Skodille? Muutoksia luvassa: "Olemme tuhlanneet liikaa aikaa siihen, että..."

Volkkari ei koskaan esitellyt tätä toisen sukupolven Phaetonia 0:35
Volkswagen ei koskaan esitellyt tätä toisen sukupolven Phaetonia. Auto oli kuitenkin miltei esittelyvalmis, kun tappiolliselle projektille näytettiin kirvestä vuonna 2016. Katso videolta, miltä auto olisi näyttänyt.

Volkswagen-konserni aikoo jatkossa kierrättää enemmän osia halvempaa päätä edustavien automerkkiensä välillä.

Saksalainen autovalmistaja Volkswagen AG eli tuttavallisemmin VAG-konserni tehostaa halvemman skaalan autotuotantoaan. Tulevaisuudessa yhtiön valmistamat Volkswagen-, Škoda- ja Seat-merkkiset autot jakavat aiempaa enemmän samoja osia, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Yhtiöllä on ollut hankaluuksia hallita eri moottorien ja varustelutasojen muodostamaa monimutkaista ja laajaa kokonaisuutta. Nyt konserni haluaa tehostaa tuotantoaan hyödyntämällä olemassa olevien merkkien resursseja.

– Olemme tuhlanneet liikaa siihen, että mietimme toisiamme. Kilpailu on ulkopuolella, ei yrityksen sisällä, Volkswagenin operatiivinen johtaja Thomas Schaefer kertoo Bloombergille.

Halvemman pään massatuotantomallit ovat Schaeferin mukaan Volkswagenin liiketoiminnan ydin. Ne muodostavat noin 80 prosenttia yhtiön ulkomaanviennistä. Yhdenmukaistamalla tuotantoa yhtiö tavoittelee noin 20 prosenttia parempaa tehokkuutta.

– Volkswagenin on tultava kilpailukykyisemmäksi pärjätäkseen hallitseville haastajille kuten Teslalle ja Stellantikselle, Schaefer sanoo Bloombergille.

Uudistuksen yhteydessä Volkswagen Passatin tuotanto Saksasta ja Škoda Superbin tuotanto Tšekistä siirtyvät Slovakiaan. VW:n mukaan siirron tarkoitus on välttää päällekkäisyyksiä tuotannossa.

Saksalaisjätti aikoo Shaeferin mukaan painottaa yksilöllistä muotoilua yhä enemmän, että merkit pysyvät erilaisina toisistaan.

Volkswagen havittelee jalansijaa Yhdysvaltojen automarkkinoilla. Viime vuonna yhtiö sai USA:n liiketoiminnan jälleen kannattamaan, kun sähköautojen myynti kasvoi. Schefer lupailee, että odotettavissa on myös kaksi uutta sähköistä citymaasturia, jotka on suunnattu erityisesti Yhdysvaltoihin.

Lue myös:

    Uusimmat