Mainos

Mitä ihmettä mopoautossa tapahtuu? Poliisikin hämmästyi Uudellamaalla tallentuneesta kuvasta: ”Tällaista hölmöilyä harvoin näkee”

Helsinkiläispoliisi Dennis Pasterstein julkaisi tänään Twitter-tilillään kuvan mopoautosta, joka tallentui viikonloppuna poliisin nopeusvalvontakameraan Uudellamaalla.

Mopoautolla liikkeellä ollut kaksikko päätyi varoittavaksi esimerkiksi poliisin Twitter-tilille.

– Tällaista hölmöilyä harvoin näkee. Kuljettaja ja matkustaja voivat ilmoittautua poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen, ylikomisario Pasterstein kirjoitti kuvan yhteyteen Twitterissä.

Pastersteinin mukaan mopoauto tallentui nopeusvalvontakameraan 17. joulukuuta eli sunnuntain vastaisena yönä kolmen jälkeen.

Nopeutta mopoautolla oli kuvanottamishetkellä 62 kilometriä tunnissa. Alueella on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kuvasivat kännyköillä ajoa

Valvontakameraan tallentunut mopoauton kuljettaja kuvaa kännykällään samalla kun hän ohjaa mopoautoa. Matkustaja puolestaan roikkuu avoimesta ikkunasta puoliksi ulkona ja ottaa kuvia kännykällään.

– Siinä oli noin kymmenen mopon letka, jotka ajelivat siihen kameraan varmasti tietoisena siitä, että mopoautoissa ei ole rekisterikilpiä edessä. Mutta poliisi onkin ovela ja lähettää kuvat paikalliselle sektorille. Kuvien perusteella mopoautot hyvin todennäköisesti tunnistetaan, Pasterstein kertoo.

Poliisin mukaan teossa täyttyy useampi rikosnimike. Tekoa tutkitaan liikennerikkomuksena ajonopeuden osalta, ja lisäksi epäillään matkapuhelimen käyttöä ajon aikana, turvavyön käyttämättä jättämistä ja väärää kuormausta, koska matkustajan on annettu roikkua ikkunassa.

Poliisin mukaan on myös todennäköistä, että kuuttakymppiä ajanutta mopoautoa on viritetty, koska se saa kulkea vain 45 kilometriä tunnissa. 

Poliisi toivoo, että vanhemmat juttelisivat kotona mopoilla liikkuvien nuorten kanssa.

– Rikosnimikkeet eivät ole kovin suuria, mutta toivoisin, että nuoria muistutetaan siitä, että liikenteessä ei pitäisi ollenkaan leikkiä. Leikki muuttuu nopeasti elinikäisiksi vaurioiksi. Jos tuolla tavalla roikkuu ikkunassa, voi pudota asfalttiin ja jäädä auton alle. Sitten on hauskuus kaukana, sitä ei vain tule mietittyä noina hetkinä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.