Mainos

Mistä tiedän, onko mieheni pettänyt minua? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Mieheni oli pitkässä avioliitossa ja hän petti vaimoaan, molemmat pettivät toisiaan. Mistä tiedän, onko mieheni pettänyt minua? Hän "loikkasi" entisestä avioliitosta suoraan uuteen suhteeseen kanssani, ja nyt epäilen, että mieheni on jossakin vaiheessa pettänyt minua. Miten analysoisit tilanteen?", kyselee nimimerkki Petetty vai ei.

Näin miesraati vastasi

"Kun kyseessä on tuollainen tapaus, menee luottamuksen syntymiseen varmasti oma aikansa. Jos luottamusta ei synny, pitää tilanteeseen keksiä ehkä toinen ratkaisu. Aluksi voi suoraan kysyä, onko hän pettänyt. Se on tietenkin eri asia, onko vastaus rehellinen, tai uskotko vastaukseen." 
– 34, parisuhteessa

"Onko sinulla syytä epäillä miehesi pettäneen sinua? Itse en usko ”kerran pettäjä, aina pettäjä” -mantraan, vaan pettäminen on usein monien eri asioiden ja olosuhteiden summa. Niin miehillä kuin naisillakin. Tietysti on olemassa myös pettäjätyyppejä, jotka eivät ikinä voi tyytyä vain yhteen ihmiseen, mutta se on asia erikseen. Ymmärrän, että huoli kalvaa sinua, kun tiedät hänen pettäneen aiemminkin, mutta tämä on jälleen kerran asia, joka kannattaa ottaa kumppanin kanssa puheeksi. Ei niin, että kerrot epäileväsi häntä, vaan kerrot, minkälaisia ajatuksia hänen historiansa sinussa on herättänyt."
– 25, avoliitossa

"Kunpa voisin sanoa, että voit luottaa. Mutta en voi, koska et voi luottaa häneen, sillä pettävä mies tai nainen pettää aina uudestaan tai ainakin melkein aina.

Ikä voi hiukan vaikuttaa. Ja mikä ollut syynä tällaiseen vilppitoimintaan? Kenties pettävät etsivät jotain, mitä luulevat kaipaavan. Itselleni aikoinaan pettäminen oli vain harrastus ja paha, paha tapa. Minulla se syy oli ikä, olin niin nuori. Kusettaminen, valheet ja jännitys tekivät siitä suhdetta parempaa viihdettä. En sano, etteikö ihminen voisi muuttua, ja kenties tälle miehelle tämä on ollut ”vahinko” pikkujouluissa. Pettämistä toki on se vahinkokin... Mutta jos molemmat pettivät, niin mahtoiko olla suurta rakkautta? 

Mies tai nainen, joka ”loikkaa” suhteesta toiseen ilman taukoa tai sinkkuutta siinä välissä, on usein sellainen, joka ei osaa olla yksin. Sellainen on aina hiukan pelottavaa, kun ei tiedä, milloin se loikkiminen loppuu ja milloin se taas jatkuu. Sitä miettii, olenko vain välietappi. Tällaisella henkilöllä varmaan sitoutumisongelma, ja jos ei sitoudu, niin vaikea on nähdä suurta tulevaisuutta.

Sinun pitää muistaa, ettei tässä asiassa loppujen lopuksi voi kehenkään luottaa 100-prosenttisesti, mutta ei myöskään voi elää suhteessa kenenkään kanssa, jos vaan jatkuvasti epäilee kaikkea. Suhde on riski, mutta se kannattaa silti ottaa ja joo, voi tulla petetyksi, buhuu, get over it ja eteenpäin. Elämä jatkuu, vaikka hetken tuntuu paskalta ja petetyltä, se kuuluu asiaan.

Voiko sitten sinuun luottaa, kysyy varmaan toinen. Jos ei koskaan ole pettänyt, ei silti voi koskaan olla varma, etteikö koskaan tulisi pettämään. Hulluksi tulee heti huomenna, jos epäilee jokaista hetkeä, jokaisessa ihmisessä, kaiken aikaa. Itselläni on luottamuspula sen takia, että itse olen tehnyt niin paljon shaibaa toiselle, mutta olen muuttunut mies. Vai olenko? Pitäisi varmaa ottaa kesäkissa, että tietäisi.

Analysoi oma tilanteesi siis näin: haluatko luottaa tähän ihmiseen, annatko hänelle edelliset töppäilyt anteeksi, ja mitä sanoo sydän? Olen sitä mieltä, että aina täysiä ja tarvittaessa itkee myöhemmin. Kaikille kavereille, jotka sanoo "mitä mä sanoin", niille sanot, että tämä on sinun elämäsi, sinun virheesi ja sinun voittosi.”
– 49, sinkku

"On äärimmäisen hankala analysoida tilannetta, joka perustuu olettamuksiin. Oletat, että koska miehesi on pettänyt aiempaa vaimoaan, niin hänen on pakko olla pettänyt myös sinuakin. Missä ovat faktat, joiden perusteella tilannetta voitaisiin analysoida järkevästi? Esittämäsi selostus ei tue tätä tarinaa. Monesti pettäminen lähtee seksin puutteesta tai siitä, että se ei ole tyydyttävää. Jälkimmäisen osalta kommunikaatio puuttuu, koska ei osata kertoa toiselle, millaista seksiä haluaa. Tämän takia on helpompaa lähteä etsimään sitä muualta. Joten aloita miettiminen siitä, onko seksinne hyvää? Onko miehellä syytä etsiä tyydytystä muualta? Jos on, mitä voisit tehdä, jotta hän ei pettäisi? Oletus on nyt siis se, että hän ei ole pettänyt ja sinä ylireagoit olettamuksiesi pohjalta. Ainakin hän on ollut rehellinen siitä, että on pettänyt aiemmassa suhteessaan – he molemmat ovat.

Voit toki lähteä tutkimaan hänen sosiaalisen median viestinsä, tutkia puhelimen ja reagoida asiaan kuin mustasukkainen henkilö, joka ei luota toiseen. Käytännössä aiheutat itse tulevan eron tai vähintään pettämisen, koska käyttäydyt, kuten ihminen, jonka kanssa kukaan ei viihdy. Jos koet, että et voi luottaa toiseen ihmiseen niin sitten on parempi jatkaa elämää ja jättää suhde taakse. Mutta, jos ajatellaan, että epäilyllesi löytyisi pohjaa niin ensimmäisenä miettisin hänen käytöstään, onko se muuttunut? Toiseksi, saako hän outoihin aikoihin viestejä? Onko joku ”kaveri” laittamassa aktiivisesti viestiä? Ovatko piippaukset vaihtuneet värinähälytyksiin? Viettääkö hän normaalia enemmän aikaa jossain muualla kuten vaikkapa töissä?

Näin yleisesti, kertomasi ei riitä tukemaan epäilyjä pettämisestä. Koska joku teki jotain aiemmin, ei tarkoita sitä, että hän tekisi sitä myös myöhemmin. Ihmiset ovat erilaisia, syyt ovat erilaisia, joten on yhtä todennäköistä, että luot itse ajatukset pettämisestä, jota ei tapahtunut."
–35, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

1:25

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja