Minttu Kaulasen ruokavalio aiheutti pahaa ummetusta – lue Pippa Laukan vinkit laiskan suolen herättelyyn

1:08

Minttu Kaulanen kärsii ummetuksesta.

Videolla Sampo Kaulanen kommentoi Minttu-vaimonsa herkuttelua.

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuva Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen haluaa karistaa ruuhkavuosien kerryttämät kilot. Aluksi selvitetään, millaisia ongelmia liikkumattomuus ja huono ruokavalio ovat hänelle aiheuttaneet.

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukan kysellessä Kaulasen terveydentilasta tarkemmin käy ilmi, että rasvainen ja suolainen ruokavalio on saanut naisen suolen tukkoon. Kaulanen kertoo käyvänsä kakalla vain kerran viikossa.

Laukan mukaan suolen hidas toiminta on merkki siitä, että ruokavaliossa ei ole kaikki kunnossa. Ongelma on nykyään yleinen.

– Länsimainen ruokavalio aiheuttaa monelle sen, että suoli toimii laiskasti. Siitä tulee vatsakipuja, turvottelua ja ilmavaivoja.

Laukka arvelee, että Kaulasen suolistossa on ulostemassaa, joka ei pääse ulos. Ultraäänitutkimus osoittaa epäilyn todeksi.

– Kyllä sitä tavaraa siellä vatsassa on ja tuli sellainen fiilis, että siitä haluaisi eroon, Kaulanen toteaa tutkimuksen jälkeen.

Laukalla on ongelmaan ratkaisu. Hän esittelee Kaulaselle uuden ruokavalion, jolla suoli saadaan toimimaan. Laukka suosittelee syömään vesimelonia, koska siinä on paljon nestettä, jota suoli tarvitsee toimiakseen. Myös kuivatut hedelmät, etenkin luumut, auttavat.

– Suosittelen, että syöt säännöllisesti viisi luumua aamuisin, hän neuvoo.

Lisäksi suolisto tarvitsee kuituja ja leseitä, esimerkiksi pellavansiemeniä.

– Siinä on hyviä konsteja ummetusvaivan selättämiseen, Laukka summaa.

Olet mitä syöt AVAlla keskiviikkoisin klo 21

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja