Minnesotan suorasukainen koronakampanja herättää huomiota: "Nyt on aika ryhtyä melko aggressiiviseksi"

Mies piti koronavirusta huijauksena ja kutsui sukulaisia juhliin – karmeat seuraukset 4:26
Koronavirusta huijauksena pitänyt mies järjesti illanistujaiset. Näin kävi.

Minnesotan osavaltio yrittää havahduttaa ihmisiä koronan varalta räväkällä kampanjalla. Aiheesta kertoo muun muassa CBS Minnesota.

Minnesotan suurimmat sairaalat sekä terveydenhuollon edustajat ovat kehittäneet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kampanjan, joka on herättänyt median huomion. Kampanja kulkee nimellä ”Fight Covid MN”.

Eräässä kampanjan videossa todetaan seuraavaa: ”Isoäidin kurpitsapiiras on varmasti tosi hyvää, mutta kannattaako sen takia kuolla?”

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisessa videossa sanotaan: ”Jos olet koskaan sanonut, että voisit vaikka kuolla perunamuusin ja kastikkeen tähden, nyt sinulla on siihen mahdollisuus.”

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lääkärien mukaan nyt tarvitaan kovempia otteita

Minnesota Hospital Association -organisaation johtaja, lääkäri Rahul Koranne kertoo CBS News -sivustolle, että osavaltion tämänhetkinen tilanne vaatii kovempia otteita myös viestinnässä.

Samaa mieltä on lääkäri Omobosola Akinsete, joka työskentelee terveydenhuollon parissa toimivassa HealthPartners-organisaatiossa.

– Nyt on aika ryhtyä melko aggressiiviseksi, hän toteaa.

Räväköiden kampanjakuvien ohessa ihmisiä muistutetaan hyvästä käsihygieniasta, sosiaalisen eristäytymisen tärkeydestä sekä kasvomaskin käytöstä.

Viranomaisten edustajan mukaan sairaalat alkavat olla täynnä

Fox 9 -sivuston mukaan Minnesotassa on koronapandemian aikana todettu yhteensä noin 289 303 tartuntaa. 3 375 henkilöä on kuollut siihen. Terveysviranomaisten edustaja Jan Malcomin mukaan tautitapauksia todetaan osavaltiossa tällä hetkellä keskimäärin yli 6 500.

Malcomin mukaan paikalliset sairaalat alkavat olla melko täynnä koronaviruksen vuoksi. Koronaviruspotilaat vievät hänen mukaansa nyt noin 1080 sänkypaikkaa enemmän kuin kuun alussa. 

Lue myös:

    Uusimmat