Sairaanhoitaja Karina on huomannut tyrmistyttävän ilmiön – kaikki eivät usko koronavirukseen: "Miten paljon todellisemmaksi tämä voi enää muuttua?"

Mies piti koronavirusta huijauksena ja kutsui sukulaisia juhliin – karmeat seuraukset 4:26
Katso myös: Tämä mies piti koronavirusta huijauksena ja järjesti illanistujaiset. Näin kävi.

Yhdysvaltalainen sairaanhoitaja on törmännyt potilaisiin, jotka eivät usko koronaviruksen olevan totta. Hän antoi haastattelun Yahoo Lifestyle -sivustolle.

Yhdysvaltain Kentuckyssa asuva sairaanhoitaja Karina Molina rakastaa työtään, mutta tällä hetkellä koronaviruspandemian aikana häntä kauhistuttaa mennä töihin. Hän työskentelee yliopistollisen sairaalan kahdessa ensiapuyksikössä. Karina tekee yövuoroja ja toimii osastonhoitajana.

– En tiedä, mitä odottaa. Se tuntuu musertavalta, hän kertoo.

Kentuckyssa on tähän mennessä todettu yli 160 000 koronavirustartuntaa.

Joidenkin mielestä koronavirus on huijausta

Karina on huomannut, että joidenkin mielestä koronavirus on huijausta. Näin saattavat ajatella myös jotkut sellaiset, jotka ovat saaneet tartunnan. 

– Voimme vain toistella, että kyllä, se on todellista.

– Jotkut positiivisen testituloksen saaneet ovat sanoneet, että yritämme vain nyhtää heiltä heidän rahansa. 

Jotkut ovat protestoineet, että testiä ei olisi tehty oikein. Joku on saattanut kieltäytyä menemästä koronavirusyksikköön hoidettavaksi, koska omasta mielestään he ovat terveitä.

– Miten paljon todellisemmaksi tämä voi enää muuttua? Karina kysyy.

Huoli sairaalan sänkypaikkojen riittävyydestä

Karina kertoo, että sänkypaikkojen puute on osoittautunut ongelmaksi. Kaikki sairaalahoitoon kirjatut eivät välttämättä ole saaneet sänkyä vaan ovat joutuneet jäämään ensiapupolin puolelle. Vaikka näitä tapauksia on Karinan mukaan muutenkin, niitä on nyt hänen mielestään ilmennyt aiempaa enemmän.

– Huoneet ovat loppuneet kesken, joten he ovat joutuneet laittaman kaksi koronapotilasta samaan huoneeseen.

Lääkäri tuomitsee epäilijät

Des Moinesissa, Iowassa, akuuttivastaanotolla työskentelevä lääkäri Thomas Benzoni on kokenut monia samoja asioita kuin Karina. Hänen mielestään tästä on osaltaan syyttäminen niitä, jotka eivät usko koronaviruksen olevan totta. 

– Suututtaa ajatella, että tälle voitaisiin tehdä jotain, mutta päätetään olla tekemättä. Se on sama kuin jos sinulla olisi infektio etkä ottaisi antibioottia. Siinä ei ole mitään järkeä, hän toteaa.

Benzonille koronaviruksen kieltävät henkilöt tai ne, jotka eivät suojaavia varusteita, ovat suora uhka.

– Niinpä kollegani tulevat sairaiksi ja jotkut heistä jopa kuolevat. Sitä tapahtuu jo kaikkialla Yhdysvalloissa ja sitä tulee tapahtumaan enemmän Keskilännessä, koska Keskilänsi on niin valinnut.

Kaikkia tarvitaan koronaviruksen torjumisessa

Karina toivoo, että ihmiset miettisivät terveydenhuollon työntekijöitä, jos päättävät olla käyttämättä maskia.

– Kestämme tämän kaiken purkamalla asioita toisillemme ja tavallaan pitämällä itsemme vain liikkeessä. Tämä on ollut henkisesti uuvuttaa ja fyysisesti kuluttavaa. Olemme väsyneitä ja kaikkien pitäisi tehdä osansa, jotta tartuntaluvut saataisiin alas.

Lähteet: Yahoo Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat