Koronan mittarit hälyttävällä tasolla Yhdysvalloissa: "Odotan, että päivittäinen koronakuolemien määrä tulee kaksinkertaistumaan kymmenessä päivässä"

Yhdysvalloissa koronatilanne on synkkä, kun amerikkalaiset viettävät yhtä vuoden suurinta juhlaansa, kiitospäivää.

Tilanteen ei odoteta parantuvan juhlapyhän aikaan, sillä yli miljoona ihmistä on matkustanut perheidensä luo.

Viranomaiset ovat kehottaneet amerikkalaisia juhlimaan kiitospäivää vain saman kotitalouden kesken tai vähintään ulkona. Tämän tarkoituksena on estää oireettomia kantajia levittämästä virusta.

Tällä viikolla uutiskanava CNN:n mukaan myös tartunnat ovat kasvaneet. Keskimäärin tällä viikolla tartuntoja on raportoitu noin 175 000 päivässä. Luku on CNN:n mukaan korkein sitten heinäkuun.

Professori: Kuolemat tuplaantuvat

CNN:n mukaan sairaalassa olevien määrän ennätys rikottiin keskiviikkona jo 16 päivänä putkeen. Nyt sairaalassa on lähes 90 000 koronapotilasta. 

Tämä erityisesti huolestuttaa asiantuntijaa.

– Tänään sairaalaan joutuneet ovat saaneet tartunnan kaksi viikkoa sitten tai jopa aiemmin. Kestää siis noin viidestä seitsemään päivään saada oireita, arvioi George Washingtonin yliopiston lääketieteenprofessori Jonathan Reiner CNN:lle.

– Yleensä oireiden saamisesta menee vielä viikko, jotta tulee niin kipeäksi, että joutuu sairaalaan. Tästä menee vielä viikko, kun ihmisiä alkaa menehtyä.

– Odotan, että päivittäinen koronakuolemien määrä tulee kaksinkertaistumaan kymmenessä päivässä. Tulemme näkemään lähes neljä tuhatta kuolemaa päivässä, Rainer pohti.

Viimeisen viikon aikana Yhdysvalloissa on raportoitu keskimäärin 1 658 koronakuolemasta päivää kohden. Luku on CNN:n mukaan suurin sitten toukokuun puolivälin.

Tiistaina ja keskiviikkona kerrottiin yli 2 100 kuolemasta.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja