Nyt puhuu valehtelusta kiinni jäänyt pizzerian työntekijä – 36-vuotias mies aiheutti 1,7 miljoonan ihmisen koronaeristyksen: "Hän ei osannut ennakoida, että näin tapahtuisi"

Korona-altistumisestaan valehdellut australialaispizzerian työntekijä kommentoi tapausta asianajajansa välityksellä, kertoo news.com.au-uutissivusto.

Maanantaina uutisoitiin, kuinka yhden ihmisen vastuuton käyttäytyminen johti kokonaisen osavaltion koronasulkuun Australiassa. Etelä-Australia joutui viime viikolla kuuden päivän koronaeristykseen, kun osavaltiossa pääteltiin olevan erittäin tarttuva covid19-viruskanta. 

Pian kuitenkin paljastui, että yksi tartuttava henkilö oli valehdellut koronajäljittäjille työstään pizzeriassa. Pizzerian työntekijä oli valehdellut jäljittäjille käyneensä vain hakemassa ravintolasta pizzan, vaikka todellisuudessa mies oli tehnyt pizzeriassa useamman työvuoron. Samalla mies oli johtanut jäljittäjiä harjaan, sillä he olivat luulleet kyseessä olevan erityisen tartuttava koronaviruksen muoto, joka oli levinnyt muihin ihmisiin jo lyhyessä altistumisajassa. Tartunnan saanut "asiakas" olikin siis pizzerian työntekijä, joka oli itse saanut tartunnan kahta eri työtä tekevältä kollegaltaan. 

Osavaltion koronasulku purettiin ennen aikojaan, kun työntekijän valhe kävi ilmi, eikä Australian viruskanta ollutkaan "uutta supertartuttavaa muotoa".  Lyhyessä ajassa ehdittiin kuitenkin jo sulkea koulut, baarit, kahvilat ja ulkoliikuntatilat. 

– Yhden ihmisen itsekäs käyttäytyminen on pistänyt koko osavaltion hyvin vaikeaan tilanteeseen. Hänen käyttäytymisensä on vaikuttanut yritystoimintaan, yksityishenkilöihin, perheisiin ja on täysin mahdotonta hyväksyä, Etelä-Australian pääministeri Steven Marshall totesi CNN:n mukaan.

"Hän ei osannut ennakoida tai tarkoittanut, että näin tapahtuisi"

Nyt pizzerian työntekijä kommentoi ensimmäistä kertaa julkisesti tapausta, kertoo australialainen news.com.au-uutissivusto. Mies kertoo asianajajansa välityksellä katuvansa tekoaan syvästi ja olevansa pahoillaan valheensa vaikutuksista.

– Hän on todella katuvainen ja todella pahoillaan osuudestaan koronasulkutoimiin. Hän ei osannut ennakoida tai tarkoittanut, että näin tapahtuisi, miehen asianajaja Scott Jelbert kommentoi.

Poliisi kertoi aiemmin, että valehtelusta kiinni jäänyt pizzerian työntekijä on 36-vuotias espanjalaisopiskelija, mutta toistaiseksi hänen nimeään ei kuitenkaan ole kerrottu julkisuuteen.

Asianajaja Jelbert sanoo, että mies on nyt normaalien käytäntöjen mukaisesti karanteenissa ja pyrkii välttämään sosiaalista mediaa sekä uutisointia aiheesta.

– Hän on kuitenkin viestittänyt, että kaikki julki tulleet tiedot eivät pidä paikkaansa, vaikka osavaltion hallitus onkin antanut ymmärtää näin kommenteissaan.

Asianajajan mukaan mies on myös huolissaan siitä, että hänestä on kerrottu niin paljon tietoa julkisuuteen, ja enää puuttuisi vain koko nimen julkaiseminen. Lausunnossaan mies kertoo keskittyvänsä nyt yhteistyöhön viranomaisten kanssa sekä karanteenin loppuun saattamiseen.

– Hän on vilpittömästi huolissaan koronasulun vaikutuksista eteläaustralialaisiin. Asiakastani ei ole syytetty lain rikkomisesta, mutta koska syytteitä voidaan vielä nostaa, emme tällä hetkellä kommentoi asiaa enempää.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus!

Lähteet: News.com.au, CNN

Lue myös:

    Uusimmat