Ministeriö pyytää Huoltovarmuuskeskusta hankkimaan uusia suojavarusteita 100 miljoonalla eurolla

Huoltovarmuuskeskus ei aluksi teettänyt verottajalla selvitystä maskikaupoista 1:50
Video: Huoltovarmuuskeskus ei aluksi teettänyt verottajalla selvitystä maskikaupoista.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on tehnyt Huoltovarmuuskeskukselle sadan miljoonan euron hankintaesityksen uusista suojavarusteista. Hankinnoilla varaudutaan ministeriön mukaan koronavirusepidemian jatkumiseen.

Esitys sisältää muun muassa vähintään yhdeksän miljoonaa suu-nenäsuojaa ja vähintään 1,5 miljoonaa hengityssuojainta. Lisäksi ministeriö esittää hankittavaksi nitriilikäsineitä, suojatakkeja ja esiliinoja.

Ministeriön mukaan esimerkiksi suu-nenäsuojien riittävyys on Suomessa tällä hetkellä hyvä, mutta niiden markkinat ovat edelleen epävarmat.

– Koronaepidemian hidastuminen jatkuu, mutta varaudumme siihen, että tautitilanne voi jatkossa muuttua ja suojavarusteiden kysyntä kasvaa nykyisestä, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoo tiedotteessa.

STM esittää, että hankintoja tehdään myös suomalaisilta valmistajilta, jotta kotimaisen tuotannon käynnistyminen ja omavaraisuus voidaan turvata.
Hankintaesitystä koskevat tilaukset on määrä tehdä kesä–elokuun aikana. Hankittavat suojavarusteet varastoidaan Huoltovarmuuskeskukseen.

Lue myös:

    Uusimmat