Miltä tuntuu olla pettämistilanteessa "se toinen"? Raati vastaa: "Eihän se minun vikani ole"

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Oletko ollut pettämisessä "se toinen osapuoli"? Siis et itse suhteessa, vaan olit vain esimerkiksi toinen nainen. Miten oikeutit tilanteen itsellesi? Miten selvisit itsesyytöksistä, vai oliko sellaisia? Jos ei ollut: miksi ei?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Olin 15 vuotta se toinen nainen. Seksi oli kotona loppunut, kuulemma. Meillä oli yhteinen järjestö, jonka asiaan uskoa. Vapaaehtoistyön romansseja käsitellään aivan liian vähän. Kun yhteinen edustus loppui, lopetin suhteen. Mies hajosi. Kadun suhdetta."
– Nainen, 56, parisuhteessa

"Olin toinen nainen 4 vuoden ajan. Meillä oli suunnitelma olla oikeasti yhdessä, kun molempien lapset olisivat aikuisia. Lipesin tästä, kun tapasin vapaan miehen. Ex itki perääni vielä vuoden. Ei itsesyytöksiä, ketään en vietellyt, vaan täysin päinvastoin."
– Nainen, 45, kihloissa

"En minä ole vastuussa toisen aikuisen ihmisen tekosista. Jokainen vastaa omistaan. Ei siinä sen kummempaa."
– Nainen, 37, naimisissa

"Alussa en tiennyt, että hän onkin varattu. Kun tämä selvisi, toki syytin itseäni ja olo oli hirveä, muttei sitten kuitenkaan tarpeeksi, sillä jatkoin silti suhdetta."
– Nainen, 35, parisuhteessa

"Sen suhde oli päättymässä ja sen äijä kävi itse vieraissa, kuulemma. En siis kokenut itsesyytöksiä ja tunnontuskia. Hän oli se aktiivinen osapuoli, minä ujo poikamies. En kuitenkaan tahtonut naimisiin, mikä ei mennyt helposti perille."
– Mies, 50+ naimisissa

"Parin varatun naisen kanssa olen sänkyyn päätynyt heidän aloitteistaan. En itse koe olevani pettäjä, koska olin sinkku ja täysin syytön heidän aloitteisiinsa. Ilmeisesti pitkät parisuhteet tarvitsee vaihtelua naisten(kin) mielestä."
– Mies, 40, seurustelee

"Sinkkuna saa tehdä mitä haluaa, vastuu on sillä kumppaniaan pettävällä osapuolella. Jos mies on niin sika, että pettää kumppaniaan minun kanssani ja esittää sinkkua, niin eihän se minun vikani ole, joten ei minun tarvitse syyttää itseäni siinä tilanteessa."
– Nainen, ei muita tietoja

"Hormonihurma vähän vähentää itsesyytöksiä, ihminen on erittäin hyvä valehtelemaan itselleen ja uskomaan myös toisen hyväntahtoista puhetta. Myöhemmin elämässä syyllisyys tuntuu enemmän, syyllisyys myös siitä, mihin käytti rakkautensa ja energiansa."
– Nainen, 44, avioliitossa

"Ei se sen sinkun vika ole, mutta ehkä nyt jälkikäteen ajateltuna tekisin toisin. Aina kuitenkin ajatellut realistisesti, että jos ei minun kanssani, niin jonkun muun kanssa se varattu mies touhuaa kuitenkin. Ei se minun kieltäytymiseni sitä estä. Mutta kuten sanottu, ehkä nyt itse varattuna ymmärrän, miten kamalaa tuollainen on, ja toivon, ettei itselleni kävisi samoin."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat