Miksi kumppani pettää "huonomman" miehen kanssa? Naisraati vastaa: "En hyväksy pettämistä, mutta ymmärrän..."

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Avovaimoni petti minua useamman miehen kanssa. Suhde välillämme on nyt loppu. Nämä miehet olivat ulkonäöllisesti (ja varmasti myös kokemukseltaan) minua heikommissa lähtöasetelmissa. Mikä ihme heissä veti puoleensa? Sääli, vai joku muu? Miksi avovaimo petti minua 'huonomman' miehen kanssa?" kysyy nimimerkki M40.

Näin raati vastasi

"Kuulostat todella itsekkäältä ja ylimieliseltä ihmiseltä. Ehkäpä avovaimosi petti sinua siksi, koska halusi miesten huomioivan hänet itsensä, ymmärrätkö? Exälläsi on ollut todennäköisesti todella huono itsetunto."
– Nainen, 36, parisuhteessa

"Ei vaatimattomampi ulkonäkö tee ihmisestä huonompaa, ja niin varmaan vaimosikin ajattelee. Nyt olisikin itsetutkiskelun paikka. Oliko näissä muissa miehissä jotain, mitä sinussa ei ole, ja jota avovaimosi arvosti?"
– Nainen, 65, parisuhteessa

"Kyse ei ehkä olekaan siitä, että nainen olisi viehättynyt toisen miehen ulkonäöstä, vaan ehkä mies on alkanut tavoittelemaan naista ja nainen on nauttinut tästä huomiosta. Lopulta flirttailu on edennyt pidemmälle."
– Nainen, 32, naimisissa

"Itsesääliin ei kannata ainakaan vaipua. Ehkä avovaimolla on epävarmuuksia, joita pönkitti, tai sitten hän vaan petti, koska voi. Annoitko hänelle tarpeeksi huomiota?"
– Nainen, 37, sinkku

"Jos vähättelee, ei kuuntele, ei kiinnostu, ei kehu,  ajan myötä kumppani kärsii, mutta välittää sinusta, eikä pysty häipymään. En hyväksy pettämistä, mutta ymmärrän, jos hakeutuu itsetuntoa nostaviin juttuihin. Kurjaa, tulee kierre ja pian suhteen loppu."
– Nainen, 57, pitkässä suhteessa

"Eivät ulkonäkö tai kokemus ole kaikkea. Joku niiden tyyppien kanssa varmaan klikkasi, ehkä oli samanlaisia kokemuksia, tai oli muuten vaan mukavia. Ja jos nyt avovaimo päätti pettää niiden kanssa, niin eivät he varmaan olleet 'huonompia' miehiä."
– Nainen, 31, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä – miten vastaisit?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat