Miksi parisuhteen vakiinnuttua seksihalut vain kuolevat? Raati vastaa: "Kirouksesi on uutuudenviehätys..."

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Haluan parisuhteen, mutta minulla on ongelma. Jokaisessa suhteessa haluni katoavat. Ihan sama, olenko alussa tosi hullaantunut vai en. Seksi on ok ja saan orgasmeja. Mutta suhteen vakiinnuttua "ei vain huvita". Avoin suhde ei ole minun juttuni. Miksi näin? Oletko kokenut samoin; jos, miten ratkaisit asian?" kysyy nimimerkki Ikuisesti yksin.

Näin raati vastasi

"Sinun kirouksesi on uutuudenviehätys. Menetät kiinnostuksen, kun olet saanut saaliin/saalista. Olet eräänlainen "keräilijä". Olen surullinen puolestasi. Hae apua terapeutilta!"
– Nainen, 38, parisuhteessa

"Käytätkö hormoniehkäisyä vasta suhteen kestettyä jonkin ajan? Monet ehkäisyvalmisteet aiheuttavat voimakastakin haluttomuutta."
– Nainen, 26, ei suhdestatusta

"Olen ollut suhteessa, jossa kumppani varoitti siitä, että hänelle käy yleensä näin. Meillä sitä ei kuitenkaan tapahtunut, vaan ero tuli sitten aikojen kuluttua muista syistä. Eli olisiko sinulle kuitenkin vielä löytymättä se kunnolla yhteensopiva, hyvä kumppani? Ei suhdetta voi pakottaa toimimaan ja tuntumaan hyvältä, vaikka miten "haluaisi parisuhteen"."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Se on täysin normaalia. Parisuhteen ollessa turvallinen ja mukava, on vaikea saada tilanteeseen jännitystä ja kipinöintiä. Onko jotain tilannetta/paikkaa, missä voisitte saada kipinöintiä välillenne? Kokeilkaa yhdessä eri asioita."
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Oletko miesten vai naisten kanssa, vai molempien? Kun itse hyväksyin olevani kiinnostunut useammasta sukupuolesta, tuntui, että näin toisen aivan uudella tavalla. Nyt naisen kanssa pidempään, aiemmin lyhyempiä suhteita molempien kanssa."
– Nainen, 32, suhteessa

"Haluatkohan oikeasti parisuhteen? Jotenkin kuulostaa siltä, että "napattuasi" jonkun sinua ei enää kiinnosta. Tuntuuko sinusta, että suhteessa ei ole enää mitään jännää, kun olet saanut jonkun haaviisi? Ehkä olisi syytä nyt hieman tutkiskella omia fiiliksiä lisää..."
–  Nainen, 31, parisuhteessa

"En samaistu lainkaan. Haluan poikaystävääni edelleen kolmen vuodenkin jälkeen. Ehkä tylsä arki ei sovi sinulle? Ehkä ehkäisy mättää? Oli mitä oli, kumppanin kanssa kannattaa puhua avoimesti omista fiiliksistä. Ehkä kannattaa kokeilla iltoja, jolloin yhdyntä on kiellettyä, mutta kaikki muu sallittua. Heräisivätkö halut, kun ei ole painetta yhdynnästä?"
– Nainen, 35, parisuhteessa

Tässä seuraava kysymys – miten vastaisit ?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat