Miltä tuntuu, kun kansansuosio alkaa hiipua? Mr. Lordilta rehellinen vastaus: "Sehän se naurettava paradoksi olikin"

Hirviörockin legenda Lordi antaa viisuvinkit Käärijälle 9:03
Hirviörockin legenda Lordi antaa viisuvinkit Käärijälle

Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordi puhui haastattelussa ajatuksistaan liittyen suosion hiipumiseen.

Suomen viimeisin ja toistaiseksi ainoa euroviisuvoitto koettiin vuonna 2006, kun hirviöyhtye Lordi villitsi Euroopan Hard Rock Hallelujah -kappaleellaan. Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordi vieraili keskiviikkoaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa, jossa hän kertoi muun muassa euroviisuvoittoa seuranneista vuosista.

Lordi nousi vuoden 2006 Euroviisujen myötä ennennäkemättömään suosioon niin Suomessa kuin maailmalla. Yhtye oli Euroviisuja seuranneet pari vuotta niin kovassa pyörityksessä, että Mr. Lordi ajautui poikkeuksellisen kovan työtahdin seurauksena burnoutiin.

Jossain kohtaa euroviisuvoiton kylkiäisenä tullut yhtyeeseen kohdistunut kiinnostus alkoi kuitenkin laantua. Kiinnostuksen laantuminen johti lopulta useamman vuoden jatkuneeseen ajanjaksoon, jonka aikana Lordilla ei ollut lainkaan keikkoja Suomessa.

Huomenta Suomen juontaja Ivan Puopolo kysyi Mr. Lordilta, miltä tuntuu, kun kansansuosio lähtee hiipumaan.

– Sehän on ihan helvettiä, muusikko totesi.

– Meillähän se hiipuminen ei oikeastaan tapahtunut missään muualla kuin kotimaassa. Sehän se naurettava paradoksi olikin, jota emme pystyneet oikein ymmärtämään ja jota oli hirveän vaikea käsitellä, hän kertoi.

Muusikon mukaan jokainen artisti, joka on saanut maistaa uransa aikana menestystä tietää, ettei nousukiito ole ikuista. Hän kuitenkin toteaa, ettei suosion laantumisesta voi tietää etukäteen.

Mutta mistä suosion laantuminen sitten oikein johtui? Mr. Lordi kertoo, että yhtyeen silloisen levy-yhtiön silloinen toimitusjohtaja Kimmo Valtonen perusteli ilmiöä "viisukrapulalla", joka iski suomalaisiin.

Tänä päivänä Lordi-yhtye keikkailee eniten Saksassa, Sveitsissä ja Itävalloissa. Nykyisin keikkoja riittää myös Suomessa.

Millaisen vinkin Mr. Lordi antaa tämän vuoden euroviisuedustaja Käärijälle? Entä mitä hän ajattelee Euroviisuista tänä päivänä? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat