Lordi-yhtyeellä on peräti 11 entistä jäsentä – Mr. Lordi kertoo, mihin kokoonpanon muutokset perustuvat: "Se on semmoinen viiden kimppa koko ajan"

Lordi-yhtye harvinaisessa yhteishaastattelussa! 8:48
Lordi-yhtye harvinaisessa yhteishaastattelussa

Lordi-yhtyeen nokkamies Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu kertoo, miksi Lordin riveissä on ollut vuosien saatossa vaihtuvuutta.

Hard rock- ja heavy metal -yhtye Lordi nousi vuonna 2006 raketin lailla maailmankuuluksi, kun se voitti ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Euroviisut. Yhtye sai alkunsa jo vuonna 1992, ja siinä vaikuttaa nykyisin enää yksi alkuperäisjäsen, yhtyeen perustaja ja solisti Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu

Lordi-yhtyeen kokoonpanoon on tehty vuosien varrella useita muutoksia. Putaansuu kertoo MTV Uutisille, että bändillä on peräti 11 entistä jäsentä.

Hänen mukaansa kokoonpanoon tehdyt muutokset perustuvat yksikertaisesti siihen, että "jengi lähtee".

– Siihenhän ne kokoonpanomuutokset aina perustuvat, että joko jengi haluaa lähteä tai ne pannaan lähtemään, hän sanoo.

– Bänditoimintahan on sellaista, että Lordin tapauksessa olet neljän ihmisen kanssa naimisissa. Se on semmoinen viiden kimppa koko ajan. Jossakin kohtaa saattaa puolin ja toisin alkaa tuntumaan siltä, että nyt pitäisi päästä tekemään jotain muuta joidenkin muiden kanssa, hän jatkaa.

Putaansuu kertoo, että joka kerta, kun yhtyeen uusi kokoonpano on kasassa hän toivoisi, että tällä kertaa se olisi myös lopullinen.

Syy sille, miksi Putaansuu on ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen, on selvä.

– Jos minä lähden, niin sitten tätä bändiä ei enää ole, hän toteaa.

Lordi kertoi Facebook-sivuillaan toukokuussa, että yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Amen, eli Jussi Sydänmaa ei enää soita Lordin riveissä. Putaansuu kertoi postauksessa pyytäneensä Sydänmaata jättämään yhtyeen. Sydänmaan tilalle Lordin kitaristiksi hyppäsi Kone. Hän liittyi bändiin niin ikään toukokuussa 2022.

Kone kertoo MTV Uutisille, että hän päätyi Lordin riveihin löydettyään yhteisen "linkin" muiden bändin jäsenten kanssa. Hän vitsailee myös monsteriulkomuodon ohjanneen häntä.

– Sehän on niin, että tämän näköiselle ihmiselle ei hirveän monta bändiä ole, hän heittää.

Miten Lordi-yhtyeen jäsenten asut syntyvät? Huomasivatko rovaniemeläiset Mr. Lordin asun pientä yksityiskohtaa? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat