Lordi kertoo, miten ajautui burnoutiin reilut 10 vuotta sitten – tämä asia on tänä päivänä toisin

Hirviörockin legenda Lordi antaa viisuvinkit Käärijälle 9:03
Hirviörockin legenda Lordi antaa viisuvinkit Käärijälle

Mr. Lordi sairastui burnoutiin kovan työtahdin tuloksena.

Vuonna 2006 euroviisuvoiton Suomeen tuoneen Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordi vieraili keskiviikkoaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa. Muusikko muisteli haastattelussa muun muassa yhtyeensä euroviisuvoittoa ja sitä seuranneita vuosia.

Lordi-yhtye sinkosi vuoden 2006 Euroviisujen myötä valtavaan kansainväliseen suosioon. Voittoa seurasi puolentoista-kahden vuoden ajanjakso, jolloin yhtyeellä ei ollut Mr. Lordin mukaan lainkaan vapaapäiviä.

Jatkuvan työnteon lopputulemana muusikko ajautui työuupumukseen.

– Tuli siis burnout siitä, kun kaikkeen sanottiin joo ja mihinkään ei sanottu ei, hän valotti.

Burnoutista on nyt kulunut reilut kymmenisen vuotta. Hommia painetaan Mr. Lordin mukaan samankaltaisella tahdilla tänäkin päivänä, mutta nyt yhtye on oppinut sanomaan myös ei.

– Emme me ihan joka ikisiin kissanristiäisiin enää mene. Sellainen tietty pikkupoikamainen nöyryys on jäänyt pois, hän totesi. 

Muusikko kuitenkin kuvaili olevansa pikkutarkka työnarkomaani, jolla on tapana tihrustaa pienimpiäkin yksityiskohtia, oli kyse sitten yhtyeen esintymisasuista, musiikista tai levyjen kansista. 

Pikkutarkalla ja tiukalla työtahdilla on Mr. Lordin mukaan ollut hintansa.

– Minähän en juurikaan nuku enkä lepää, hän paljasti.

Millaisen vinkin Mr. Lordi antaa tämän vuoden euroviisuedustaja Käärijälle? Entä miltä tuntuu, kun kansan suosio lähtee hiipumaan? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!


Lue myös:

    Uusimmat